Pophelden.NL op 24 februari in De Maagd

v.l.n.r. Thijs van Leer, Robert Jan Stips en Hans Vandenburg
Foto:

Pophelden.NL is een nieuwe muziekproductie, waaraan uitsluitend klinkende namen en generatiegenoten uit de geschiedenis van de Nederpop hun medewerking verlenen.

Niemand minder dan Robert Jan Stips, Hans Vandenburg en Thijs van Leer (+ special guest Menno Gootjes) geven allen een eigen, intiem ‘unplugged’ optreden. Diverse klassiekers uit ieders carrière komen aan bod. Ook verrassende covers (persoonlijke favorieten), nieuw en eigentijds materiaal, en improvisaties kunnen voorbijkomen. Dit alles met verhalen, anecdotes en volop interactie met het publiek.

Robert Jan Stips is inmiddels ruim 25 jaar in binnen- en buitenland succesvol actief bij de formatie Nits, bekend van o.a. ‘In the Dutch Mountains’. Daarvoor had hij al naam gemaakt met de bands Supersister, Golden Earring en Sweet d’Buster.’ Kortom, de muzikale duizendpoot kan putten uit een rijk oeuvre.

Hans Vandenburg mag zich met recht een ‘Popheld’ noemen. Hij fungeert al vier decennia als hét boegbeeld van de Haagse band Gruppo Sportivo en is verantwoordelijk voor de aanstekelijke hitsingles ‘Disco Really Made It’, ‘Hey Girl’ en ‘Rock ’n Roll’. De zanger/gitarist doet ook van zich spreken met een eigenzinnige solo-carrière.

Thijs van Leer is de stuwende kracht van de groep Focus. Daarnaast is hij als solo-artiest bekend van de millionseller ‘Introspection’. Hij laat hij zich tijdens Pophelden.NL vergezellen door Focus-gitarist Menno Gootjes. Dit belooft dat tijdloze hits als ‘Hocus Pocus’, ‘House Of The King’ en ‘Sylvia’ in een speciale versie aan bod zullen komen.

Praktische informatie

Locatie: Grote zaal De Maagd
Datum: zaterdag 24 februari
Aanvang: 20:00 uur
Toegangsprijzen: € 23.25
Informatie en bestellen: via de website van CKB De Maagd.

Reacties