Ondernemersbijeenkomst over CETA op 10 april

Foto: Jan

Brabantse Wal haalt banden met Canada verder aan: “Aangenaam Bergen op Zoom” organiseert op 10 april een ondernemersbijeenkomst over CETA.

Aangenaam Bergen op Zoom

De N.V. Aangenaam Bergen op Zoom staat voor het versterken van de economie in de regio Bergen op Zoom en vindt het belangrijk om ondernemers te faciliteren in hun ondernemerschap en netwerk. Want de ondernemers zijn dé ambassadeurs van het gebied. “Aangenaam Bergen op Zoom” heeft samen met de gemeenten Bergen op Zoom en Steenbergen de samenwerking gezocht met de Canadese ambassade in Nederland en wordt ondernemers ‘een kijkje in de keuken van CETA’ geboden.

Comprehensive Economic and Trade Agreement

Met het Comprehensive Economic and Trade Agreement (CETA-verdrag) tussen de Europese Unie en Canada worden heffingen op goederen en diensten afgeschaft. Daarnaast bevat het CETA-verdrag maatregelen die investeringen stimuleren en beschermen. Het verdrag levert naar verwachting miljarden op aan economische groei.
CETA legt misschien niet direct een verbinding met het bedrijfsleven in onze streek. Maar de verbinding tussen Canada en de regio Bergen op Zoom is er wel degelijk en is ook stevig.

Vriendschapsband Bergen op Zoom Edmonton

Bergen op Zoom heeft sinds 2013 een vriendschapsband met de Canadese stad Edmonton. De oorsprong van deze band ligt aan het einde van de Tweede Wereldoorlog toen een legereenheid uit Edmonton een belangrijke rol vervulde bij de bevrijding van stad en streek. Op basis van de proclamatie van vriendschap tussen Bergen op Zoom en Edmonton en het Memorandum of Understanding van 27 oktober 2014 tussen de Canadese overheid en onze regio, maken we veel werk van economische verbinding met Canada. De laatste jaren hebben we handelsdelegaties uit Canada ontvangen en dient zich dit jaar alweer een nieuwe aan. Daar zijn al concrete zakelijke contacten uit voort gekomen.

Springplank

Voor Canada is Nederland de springplank naar Europa. En Canada vindt onze regio erg interessant. De ligging tussen de wereldhavens van Rotterdam en Antwerpen en een bereik van ruim 140 miljoen consumenten binnen 4 uur rijtijd zijn daar debet aan.

Aangenaam Bergen op Zoom NV, de gemeenten Bergen op Zoom en Steenbergen investeren flink, in nauwe samenwerking met andere gemeenten in de regio en REWIN, in de ontwikkeling van economische uitwisseling met Canada. Dit doen we omdat we kansen zien voor het bedrijfsleven in onze streek. Voor ondernemers is het van belang een goed beeld te krijgen van het CETA-verdrag. De Canadese ambassade in Den Haag, waarmee Bergen op Zoom goede contacten onderhoudt, wil graag de CETA- informatiebijeenkomst invullen.

Keep in touch with the Dutch

Zoals een Canadese handelsconsulent recentelijk opmerkte: ‘keep in touch with the Dutch’. Deze Canadese uitdrukking zegt veel over de waarde die in Canada wordt toegekend aan de relatie met Nederland. Graag stellen wij ondernemers in de gelegenheid ‘a touch of Canada’ mee te krijgen tijdens de CETA-bijeenkomst van 10 april a.s..

Praktische informatie

CETA- bijeenkomst voor ondernemers
10 april 2018
Aanvang 16.30 uur
Auditorium van de Rabobank Zuidwest Brabant
Jacob Obrechtlaan 1
4600 AP  BERGEN OP ZOOM

Aanmelden vóór 2 april via [email protected]Reserveren is noodzakelijk i.v.m. plaatscapaciteit.

Reacties