12 mei 2018: Lokale erfgoed-wandeling in Halsteren op pref

Hof van Ram (Heemkundekrijg Halchterth)
Foto: Jan (Archief Regioactueel.nl)

Zaterdag 12 mei is een verder uitwerking 2018 zal de eerste proef wandeling Historisch Rondje Halsteren gelopen, onder leiding van een aantal gidsen van de Heemkunde Kring Halchterth. Deze wandeling is een verdere uitwerking van het initiatief, waarvoor de Heemkunde kring in 2017 de lokale erfgoed prijs van de gemeente Bergen op Zoom mocht ontvangen.

“Er zal gestart worden bij de St.Quirinuskerk, vandaar lopen we richting Oude Raadhuis en St. Martinuskerk. Achter de kerk langs ,door een prachtig stukje van het oudste gedeelte van Halsteren. De wandeling eindigt bij het oude kerkhof. Hierna wordt de wandeling af gesloten in het Heemhuis De Hof van Ram, waar de gidsen klaar staan om de belangstellenden rond te leiden door het heemhuis”, laat Lia Rozendaal van Heemkunde kring Halsteren weten.

Aanvang wandeling 13.30 uur. Deze wandeling zal ongeveer een uurtje in beslag nemen. De monumenten in dit Rondje Halsteren zijn vanaf 13.00 uur open voor bezichtiging, waar gidsen zullen rondleiden. Parkeren is mogelijk in de nabijheid van de St.Quirinuskerk of op het parkeerterrein achter De Grafische wereld in de dorpsstraat. “Wij hopen velen te mogen begeleiden door dit prachtig stukje Halsteren.” Graag aanmelden via email: [email protected] gmail.com.

Reacties