‘The making of’… van de op 12 oktober te veilen werken

Piet Jansen en Carla STOUThArt
Foto:

RotaryClub Bergen op Zoom Noord heeft Bekende Bergenaren gevraagd onder begeleiding van een Kunstenaar een kunstwerk te gaan maken voor een kunstveiling.

Het thema van de kunstwerken is “Mobiliteit”  en er zullen 16 werken geveild gaan worden onder bezielende leiding van veilingmeester Bas van Oevelen. De opbrengst van de kunstveiling zal ten goede komen aan de Stichting Flor van Putte in Ossendrecht (www.florvanputtestichting.nl) en de Stichting Eye Care Foundation in Nepal (eyecarefoundation.nl).

De kunstveiling van Rotary Bergen op Zoom-noord zal plaatsvinden op 12 oktober in Den Enghel en om 19.30 uur beginnen.

‘The making of’

De gelegenheidsduo’s (en één trio) zijn enthousiast met elkaar aan de slag om een werk te maken wat begin oktober tentoongesteld gaat worden in een etalage in de stad, en waarop u op 12 oktober kunt komen bieden.

Drie kunstkoppels

Deze week aandacht voor drie kunstkoppels. Zij doen allen geheel belangeloos mee om de goede doelen te ondersteunen.

Piet Jansen en Carla STOUThArt

Piet Jansen (van het gelijknamige bedrijf in installatietechniek), vindt zichzelf helemaal niet creatief, maar heeft in samenwerking met Carla STOUThArt (zelfstandig kunstenares) een prachtige collage gemaakt met afbeeldingen die te maken hebben met transport van mensen en goederen “van A naar B”. Het kunstwerk zal met een hele bijzondere lijst worden aangeleverd. Hebben wij hier een nieuw talent ontdekt?

Volkan Tasdan en Mireille Corsten

Volkan Tasdan (eigenaar / oprichter van Dansschool Marqeez) is echt helemaal aan het genieten met zijn vingers in de verf. Mireille Corsten vindt hij een inspirerende top begeleidster in het intuïtief schilderen. Volkan werkt met donker en licht. Dit sluit aan op de mensen die via het goede doel in Nepal het licht in de ogen weer terug krijgen doordat ze geopereerd kunnen worden.

Volkan Tasdan en Mireille Corsten

We zijn uitgegaan van “Hoe zou het zijn als je niet kunt zien? Hoe ziet dat donker er voor jou uit, letterlijk en figuurlijk, en welke beweging hoort daarbij.. ?” vertelt Mireille. Volkan werd geraakt door het feit dat er met een zo klein bedrag een zo grote beweging mogelijk wordt gemaakt en dat je soms in je leven door het donker gaat om weer in het licht te kunnen komen. Voor de mensen in Nepal is dit wel een heel letterlijk gegeven.

Connie Zagers en kunstenaar IWAZ

Connie Zagers (vrijwilligerscoördinator Tante Louise) gaat in samenwerking met kunstenaar IWAZ (schilderkunst) een olifant beschilderen (beeld van ca. 100 cm x 50 cm x 75 cm – lxbxh). Connie heeft veel ervaring met het in beweging brengen van mensen. Daarvoor is een sterke, sociale basis nodig, waarbij samenwerking en incasseringsvermogen van groot belang is, net als creativiteit, inventiviteit en oplossend vermogen.

Haar kunstwerk is gebaseerd op een krachtige olifant, een sterk kuddedier dat weet wat samenwerking is. De ruwe olifantenhuid kan veel verdragen. Op de huid zullen kleurige stukjes van de altijd op te lossen puzzels verschijnen die symbool staan voor het continue puzzelen om op een creatieve manier mensen in beweging te krijgen om samen en voor anderen dingen te ondernemen.

Helaas

Kees Bronkhorst (van Fort Smakelijk) kan deze keer helaas niet meedoen, maar zal wel op andere wijze een bijdrage leveren aan de veiling.

Kees zou gecoacht worden door Kees Franken (schilderkunst). We gaan ervan uit dat zij een volgende keer wel kunnen deelnemen en dan ook goed uit de verf gaan komen.

Paul Asselbergs

Paul Asselbergs heeft een aantal van zijn gedichten ingelijst aangeboden die ook geveild zullen gaan worden.

Veiling in Den Enghel

Via de site www.rotary.nl/bergenopzoomnoord kunt u een kijkje nemen in “The making of” van alle werken. En ook zullen de te veilen werken hierin getoond worden. Vanaf begin oktober zijn de werken ook te zien in een etalage in de stad.

Bent u geïnteresseerd in het kopen van een van deze werken? Dan bent u van harte welkom om op 12 oktober. mee te komen bieden in den Enghel, aanvang 19.30 uur, of breng tot uiterlijk 11 oktober. een schriftelijk bod uit via de genoemde site. De veiling is openbaar.

Reacties