Lacrosseclub Ghent Gazelles kiest voor thuiswedstrijden locatie in Bergen op Zoom

Lacrosseclub Ghent Gazelles
Foto:

Op zondag 4 november kan Bergen op Zoom genieten van de eerste landelijke competitiedag Lacrosse in haar stad.

De hockeyvelden op Rozenoord zijn van 12:00 tot 17:00 uur het strijdtoneel van liefst zes damesteams uit de Nederlandse hoofdklasse. De host is niet de Bergse club, de Ogers, maar de Ghent Gazelles uit België. Ze heten u van harte welkom.

Pascale D’Huyvetter van de Gazelles licht toe: “We vinden het echt supertof mee te doen met de Nederlandse competitie, we hebben duidelijk meer uitdaging gevonden dan dat we in België hadden. Dat we in Bergen op Zoom onze thuiswedstrijden kunnen houden, zo relatief dichtbij, maar wel op Nederlandse bodem, is ook een heel toffe samenwerking met de opkomende club van de Ogers Lacrosse”.

Dit is niet de eerste keer dat de Zuidwest regio dienst doet voor belangrijke lacrossewedstrijden. Eerder dit jaar, in juni, werd het NK Lacrosse in Ossendrecht gehouden op mede-initiatief van de nieuwe club die zich in Bergen op Zoom vestigde, Ogers Lacrosse.

Daniël Sterenborg van Ogers Lacrosse traint op dinsdagavond altijd een combinatie van jeugd en jong-volwassenen. “Deze nieuwe teamsport is gewoon écht wat anders en vooral nieuw. Met een frisse blik op coaching is het geweldig te zien welke kwaliteiten we van ieder afzonderlijke atleet kunnen herkennen en uit kunnen bouwen. Lacrosse is aantrekkelijk om naar te kijken, maar daarvan wordt het bewijs op 4 november, als het goed is, geleverd!”

Reacties