Gitaarcursisten spelen voor SENA Award-winnaar 2019

Foto:

Spelen voor je held, wie wil dat niet? CKB gitaarcursisten en de gitaarleerlingen van Maxim Slock en Sebas Honing krijgen die kans.

Zij spelen voor John Petrucci voordat hij de SENA Performers European Guitar Award 2019 in ontvangst neemt. Een door het Cultuurbedrijf georganiseerd ensemble van elektrische en akoestische gitaren studeert daarvoor een Petrucci-stuk in tijdens een (openbare) repetitie op de SENA Performers Gitaar Dag, 23 juni in het Markiezenhof. Deze dag met allerlei workshops en demonstraties is gratis toegankelijk.

SENA Performers Guitar Dag

‘De kunst van het verbinden’ ziet het Cultuurbedrijf van Bergen op Zoom als haar missie en dat gebeurt nu ook tijdens de SENA Performers Guitar Dag op 23 juni. Hiervoor werkt het Cultuurbedrijf samen met Gebouw-T en SENA. Die dag zijn er van 12:00 – 17:00 uur allerlei (gratis toegankelijke) gitaaractiviteiten in het Markiezenhof, waaronder de workshop voor het gitaarensemble dat de dag erna optreedt voor John Petrucci. Dit ensemble bestaat uit leerlingen (jong en oud) van het CKB en van de gitaarscholen van Maxim Slock en Sebas Honing. O.l.v. vijf gitaardocenten (drie van het CKB) leren ze een compositie van Petrucci op elektrische en akoestische gitaren. Daarmee geven ze op 24 juni de Amerikaanse gitarist in het Markiezenhof een muzikale ontvangst. Dit gebeurde ook bij de vorige SENA Award-winnaars Joe Bonamassa en Joe Satriani die beiden onder de indruk waren en alle tijd hadden voor de gitaarleerlingen. Later die dag neemt John Petrucci zijn SENA Performers European Guitar Award 2019 in ontvangst bij Gebouw-T.

Gitaarworkshops Sena Performers European Guitar Award 2019

Er zijn op zondag 23 juni nog veel meer gitaaractiviteiten in de diverse ruimten van het Markiezenhof. In de Hofzaal zijn de clinics en demonstraties van Pablo van de Poel, Jack Pisters, Vedran Mircetic, Adrian Vandenberg, Joe Tal, René van Barneveld en Eric Vaarzon Morel. Voor de workshops in de Educatieruimte en de Verhalenkamer speelt het Cultuurbedrijf de verbindende rol. Zij worden gegeven door Kees van Eijck, Laurens Zitman en Harald Heijnen (CKB docenten), Lars van Herel, Maxim Slock, Sebas Honing, Conrad Hultermans en Peter van der Tor. De speciale workshop voor het gitaarensemble dat voor Petrucci speelt is van 13:00 – 14:30 in de Verhalenkamer, ook hierbij is het publiek van harte welkom.

Zie ook www.markiezenhof.nl en www.cultuurbedrijfbergenopzoom.nl

Reacties