Wandeling over landgoed en buitenplaats “De Mattemburgh” onder begeleiding van een gids

Foto: Leo den Heijer

Op zondag 25 augustus organiseert Brabants Landschap weer een rondwandeling over de buitenplaats onder begeleiding van een gids.

Tijdens deze wandeling krijgt u tevens een rondleiding in de Villa Mattemburgh.
Natuurlijk worden de tuinen hierbij bezocht, maar er zal speciale aandacht zijn voor de zogenaamde Fürst Pückler bloemenperken. De bekende “taart” aan de straatkant van het landgoed met daarvoor de gestileerde zwanen.

De Mattemburgh is nog de enige buitenplaats in Nederland waar jaarlijks, op traditionele wijze, een Pücklerbed wordt aangelegd. In het bed worden duizenden bladplanten en dus géén bloeiende planten verwerkt. Deze planten worden grotendeels in de eigen kwekerij opgekweekt. Ook de witte metalen boogjes zijn karakteristiek voor het ontwerp, dat is geïnspireerd door Pückler op de Mattemburgh.

In deze tuinen hebben vorig jaar veranderingen plaatsgevonden. Nieuwe aanleg van struiken en bomen. Ook de grachten zijn weer uitgegraven en voorzien van water.

U hoeft zich voor deze excursie niet van tevoren aan te melden.
De wandelingen zijn niet bedoeld voor groepen, hiervoor graag apart reserveren.
Aanvang 14.00 uur bij de ingang/parkeerplaats nr. 2 aan de Beukendreef.
De gidsen van Brabants Landschap zullen u daar graag verwelkomen vanaf 13.30 uur!
De rondleiding duurt ongeveer twee uur en de kosten bedragen € 8,- per persoon. Beschermers van Brabants Landschap krijgen 50% korting.

Na afloop kunt u nog lekker nagenieten in de sfeervolle (verbouwde) Oranjerie of op het terras aan de Franse tuin of in de vernieuwde binnentuin.
Kijk ook eens op onze site www.brabantslandschap.nl of op www.orangeriemattemburgh.nl.

Reacties