Fotomanifestatie ‘VRIJ’ in teken van 75 jaar bevrijding

Foto:

De Fotomanifestatie wordt georganiseerd door de stichting FoBoZ en staat in het kader van 75 jaar bevrijding van de Brabantse Wal en zal gehouden worden van 28 september tot en met 4 oktober 2019. Het thema van de expositie is “Vrij”.

De stichting Foboz biedt de georganiseerde amateurfotograaf een podium zijn/haar werk te exposeren en verbindt daarmee tevens de clubs uit de regio met als doel de regio enthousiast te maken voor fotografie.

Aan de expositie nemen circa 120 fotografen van de fotoclubs uit de Brabantse Wal deel en tonen hun werken geïnspireerd door het thema “Vrij”. De stichting heeft tevens medewerking gekregen van de Bergenaar Gerben van Es , winnaar van de derde prijs van de zilveren camera, oorlogsfotograaf van Defensie. Hij zal werk exposeren van diverse missies vanuit defensie. Daarnaast exposeren de Young Professionals Nick Franken en Gijs Proost hun werken geïnspireerd op het thema.

Om ook de jeugd bij de fotomanifestatie 2019 te betrekken werden er een 9-tal workshops onder de bezielende medewerking van Nick Franken gegeven aan leerlingen van het basis- en voortgezet onderwijs. De uiteindelijke resultaten worden tentoongesteld op de manifestatie.

De locaties waar de fotomanifestatie “VRIJ” te zien zal zijn:

  • Sint Gertrudiskerk ,ingang Grote Markt en Kerkstraat;
  • Oude Stadhuis, Grote markt en
  • Den Enghel , Korte Bosstraat.
    Openingstijden 13.00 -16.30.

De opening van de expositie voor genodigden zal plaatsvinden op vrijdag 27 september 2019 om 16.00 uur in de Sint Gertrudiskerk en zal geschieden door wethouder Jacobs namens de gemeente Bergen op Zoom. Voorafgaand hieraan vindt met een panel de discussie plaats wat het thema ”VRIJ” voor de panelleden betekent, dit alles in de Sint Gertrudiskerk.

Gedurende de manifestatie kan men op de Grote Markt een camera obscura bezoeken. Dit biedt de bezoeker de gelegenheid kennis te nemen van de basiswerking van fotografie. Een van de fotografen zal hier uitleg geven over het ontstaan en werking van de fotografie.

Momenteel organiseert de stichting FoBoZ de wandelroute “Bevrijding in Beeld” in het centrum van de gemeente Bergen op Zoom. Deze route is te lopen tot en met oktober 2019. Voor meer informatie kunt u ook onze website bezoeken: www.foboz.nl

Reacties