13 maart tot 11 april 2020: Jubileumexpositie S&L Zorg

Bibliotheek Bergen op Zoom
Foto: Jan Krijtenburg

Van 13 maart tot 11 april 2020 exposeert S&L Zorg haar jubileumkunstproject in de Bibliotheek West-Brabant in Bergen op Zoom. Eerder exposeerde S&L Zorg, met succes, in de Bibliotheek VANnU in Roosendaal. Aanleiding van de expositie is het 30-jarig bestaan van S&L Zorg.

Het thema van dit project is de gastvrijheid die S&L Zorg, haar medewerkers, vrijwilligers, bewoners en deelnemers door en door kenmerkt. S&L Zorg heeft gemeenschaps kunstenaar Saskia van Haeren gevraagd om daar samen met cliënten en begeleiders vorm aan te geven. Het resultaat daarvan is toegepaste kunst die deze gastvrijheid symboliseert en die S&L Zorg verbindt met de samenleving.

Een tafel met stoelen die plaats geven staan symbool voor gastvrijheid. Tekeningen daarvan, die door cliënten werden gemaakt, zijn in cortenstaal gerealiseerd en zijn levensgroot op de terreinen van S&L Zorg in Roosendaal en Bergen op Zoom geplaatst. Eveneens werd een nieuw servies label uit keramiek en papier ontwikkeld en is een bijzonder Leporello boekje samengesteld met tekeningen van cliënten over gastvrijheid en daarop geïnspireerde teksten. Details uit dit boekje worden op groot formaat geëxposeerd. In bewegend beeld en geluid kan de bezoeker van de expositie meebeleven wat S&L Zorg verstaat onder gastvrijheid: de vrijheid bieden om van mens tot mens te zijn.

Op donderdag 12 maart om 15.30 uur wordt de expositie voor genodigden geopend door bestuurder Marjolijne Lewis. Zij zal deze middag De Schaal van Gastvrijheid presenteren. Deze bronzen schaal zal jaarlijks door S&L Zorg als wisseltrofee worden uitgereikt aan een gastvrij bedrijf of organisatie voor mensen met een verstandelijke beperking. De bedrijven en organisaties worden genomineerd door bewoners en verwanten van S&L Zorg.

De expositie is van 13 maart tot 11 april 2020 gratis te bezoeken in de Bibliotheek West-Brabant, Kortemeestraat 17 in Bergen op Zoom.

 

Reacties