Start IVN Klimaatcursus De Groene Verandering

Foto: IVN

In samenwerking met IVN Groene Zoom wordt binnenkort op De Kraaijenberg de klimaatcursus ‘De Groene Veranderinggegeven.’

Actueel

Klimaatverandering is al decennia actueel. Klimaatverandering merken we nu ook al zelf aan den lijve door warmere zomers en minder koude winters, langere perioden van droogte, afname van biodiversiteit.

Nu heeft IVN een Klimaatcursus ontwikkeld. In samenwerking met IVN Groene Zoom wordt deze binnenkort op De Kraaijenberg gegeven. De cursus informeert over klimaatverandering en de rol van menselijk handelen. Aan bod komt onder meer: ecologische voetafdruk, klimaatcommunicatie en -rechtvaardigheid. Tijdens de lessen worden theorie en praktische opdrachtjes steeds afgewisseld.

Informeren en motiveren

Naast informeren willen we de cursisten ook motiveren. Positieve voorbeelden kunnen aanzetten tot actie; de rol van verhalen komt daarom ook aan bod.(Voorkennis is niet nodig.)
Meer weten? Kijk op de website van IVN Groene Zoom: www.ivn.nl/afdeling/groene-zoom/activiteiten/klimaatcursus-de-groene-verandering

Zes lessen en vijftien cursisten

De lessen worden gegeven op 26 augustus en 2, 5, 19, 23 en 26 september en er is plaats voor 15 cursisten.

Omdat de lesavonden vroeg beginnen, bieden IVN de mogelijkheid om voorafgaand aan de lessen (circa 17:15 uur) een maaltijd te gebruiken. Met opgave vooraf en tegen een bescheiden vergoeding.

Reacties