Bibliotheken nog even gesloten maar online actief

Bibliotheek Bergen op Zoom
Foto: Jan Krijtenburg

Door de verlenging van de verscherpte Coronamaatregelen zijn de bibliotheken tot minimaal 10 februari gesloten en activiteiten in de vestigingen geannuleerd.

Bibliotheek West-Brabant hecht veel waarde aan de gezondheid van haar bezoekers, medewerkers en vrijwilligers. Dit om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen en de kans op besmetting te verkleinen. Online activiteiten gaan wel gewoon door. Houd hiervoor de agenda van de bibliotheek en social media in de gaten.

Afhaalservice

De AfhaalBieb is open voor het afhalen van jouw reserveringen en het inleveren van geleende materialen! Bekijk hier wanneer de afhaalbieb geopend is.

Leentermijn

Heb je boeken of andere materialen van de bibliotheek in huis? De uitleentermijn van reeds geleende materialen is verlengd tot 1 maart. Omdat wij boetevrij zijn, wordt er geen telaatgeld berekend voor te laat ingeleverde materialen.

Reserveringen

Je gereserveerde materialen blijven in ieder geval nog 10 dagen voor je klaarstaan na opening. Je kunt blijven reserveren tijdens de sluiting.

Digitale activiteiten

De bibliotheek heeft weer een aantal interessante webinars op de agenda staan de komende tijd.

Webinar Het nieuwe donorregister
Iedereen in Nederland vanaf 18 jaar staat automatisch ingeschreven als donor in het donorregister, tenzij je hebt aangegeven geen donor te willen zijn. Wil jij weten wat het donoren inhoudt en hoe dit precies in zijn werk gaat? Volg dan de webinar Het nieuwe donorregister op 21 januari.

Webinar Profileer jezelf met LinkedIn
Wil je weten hoe je meer uit je LinkedIn-profiel kunt halen? Dan is de webinar Profileer jezelf met LinkedIn op 26 januari echt iets voor jou! Je krijgt praktische tips & tricks, zodat je meer met LinkedIn kunt bereiken en je je kansen vergroot!

Online hulplijn
Eén op de negen mensen in Nederland heeft moeite met lezen, schrijven of de digitale wereld. Ken jij iemand die hier moeite mee heeft? Laat ze dan weten dat ze bij de bibliotheek gratis terecht kunnen voor:

• Taaloefengroepen;
• Computercursussen;
• Hulp bij overheidsdiensten.

Iedereen kan via WhatsApp een vraag doorsturen of een spraakberichtje achterlaten. De medewerkers van de Taalhuis bellen dan zo snel mogelijk terug om samen een passende oplossing te zoeken.

Bereikbaarheid:
* Vul het formulier in
* Stuur een WhatsApp (spraak)bericht naar 06-18052248
* Stuur een e-mail naar [email protected]
* Bel op dinsdag of donderdag tussen 14.00u en 16.00u naar 06-18052248

Reacties