10e editie van T-Strijd gaat van start

Foto: Gebouw-T

De voorrondes van de 10e editie van T-Strijd zijn online te volgen vanaf maandag 12 april.

De voorrondes

Het is weer zover! Ook dit jaar gaan artiesten de strijd aan in Gebouw-T, hoewel nèt iets anders dan jullie gewend zijn. De voorrondes vinden online plaats en we werken toe naar een spetterende LIVE finale in het najaar. Vol enthousiasme zijn van alle inschrijvingen uiteindelijk 8 acts door naar de online voorrondes.

De registraties worden tussen 12 t/m 22 april uitgezonden op onze kanalen. Vanaf maandag 26 april start de stemweek en mag iedereen een stem uitbrengen. Ook de jury gaat in beraad. In het najaar zal de finale live op het podium van Gebouw-T plaatsvinden! T-Strijd 2021 wordt mede mogelijk gemaakt door Keymusic.

Dé muziekwedstrijd van Gebouw-T

Al 10 jaar is de T-strijd dé muziekwedstrijd van Gebouw-T voor West-Brabant en Zeeland. Regionale artiesten gaan de strijd aan om zich een jaar lang de beste act van deze regio te mogen noemen. Naast de publieksprijs en juryprijs staan ook studio-opnames en een optreden in Gebouw-T op het spel.

Normaal gesproken vindt alles plaats in Gebouw-T, maar door de coronamaatregelen worden de voorrondes online uitgezonden. De acht deelnemende acts hebben te gekke opnames achter de rug. Van 12 april tot en met 25 april zullen deze opnames worden uitgezonden op de kanalen van Gebouw-T en de artiesten via Facebook Live en www.gebouw-t.nl/live.

Uitzendschema

Op maandag 12 april zie je Everyday Robots het startschot van de T-Strijd 2021 geven. Een dag later volgt Hvalross op dinsdag 13 april. Vervolgens spring je mee met Floyd & The Barbers op woensdag 14 april en kan je genieten van Winson Blue op donderdag 15 april.

De week daaropvolgend is de elektroshow van Designer Violence op maandag 19 april niet te missen en laat Mazzy op dinsdag 20 april zien een groot hiphoptalent uit Bergen op Zoom te zijn. Op woensdag 21 april is Nova Novella aan de beurt en Waested sluit op donderdag 22 april de voorrondes van de T-Strijd af. Kortom, twee weken vol gevarieerde muziek waar je thuis van kunt genieten.

Stemweek

Vanaf 26 april krijgt het publiek thuis t/m 30 april de tijd om op hun favoriete act te stemmen. De act met de meeste stemmen krijgt een plek in de finale, gepland in het najaar. Het stemmen gaat via de site van Gebouw-T. Daarnaast heeft ook de jury deze week de tijd om de acts te beoordelen en bepalen zij twee finalisten.

Reacties