Sponsorfietstocht Fietsen4air voor Cysic Fibrosis

Foto: Stichting The Air Team CF

Op 4 en 5 september 2021 fietsen ongeveer 35 fietsers van Schaijk via een rondje Noord-Brabant naar Bergen op Zoom in de Sponsorfietstocht Fietsen4air voor Cysic Fibrosis.

De Sponsorfietstocht Fietsen4air wordt gereden om geld in te zamelen en aandacht te vragen voor het onderzoek naar medicijnen voor de meest voorkomende erfelijke ziekte met dodelijke afloop Cystic Fibrosis (CF), de taaislijmziekte, waar ongeveer 700 kinderen en 800 jong volwassenen in Nederland aan lijden.
Zonder medicijnen is hun levensverwachting maximaal 40-50 jaar.
Een team van 12 begeleiders verzorgt de fietsers onderweg.

Van Woensdrecht naar Schaijk

20 fietsers zullen ook de heenweg van Woensdrecht naar Schaijk fietsen . Deze fietstocht wordt voor de 6e keer gehouden.

De eerste versie, in 2015, ging van Bergen op Zoom via Bakkum naar Ter Herne (Friesland) en in 2016 was de start wederom in Bergen op Zoom en via Weert was het eindpunt Gulpen (Limburg). In 2017 vond de start in Exloo (Drenthe) plaats en via Arnhem werd de finish in Bergen op Zoom bereikt.

Start van Fietsen voor en tegen Cystic Fibrosis in 2015 (Archieffoto Regioactueel.nl)

In 2018 startten de tocht op Texel en na een overnachting in Soest was de finish in Bergen op Zoom.
In 2019 fietsten de deelnemers van Ieper (België) via Breskens naar Bergen op Zoom.
In 2020 kon de fietstocht helaas niet doorgaan vanwege Corona maatregelen.

De patiëntjes

In de voorgaande jaren namen de deelnemers Claudia mee in onze gedachten (in 2015), fietsten ze (in 2016) ook voor kids met Michael, een vrolijke jongen uit Weert, als boegbeeld.
In 2017 stond Luca voorop, voor al die 650 kids en hun ouders, broertjes en zusjes, opa’s en oma’s.
In 2018 was Keona degene die het symbool was voor onze strijd tegen CF.
In 2019 was Hans het boegbeeld van Fietsen4Air.
Dit jaar is Guusje uit Udenhout onze ambassadeur.
Guusje is 8 jaar oud en heeft de ziekte CF. In 2020 heeft zij maar liefst 128 dagen in het ziekenhuis
gelegen; in 2021 inmiddels ook al weer 3 periodes van 2-3 weken.

Meer weten, sponsoren of een donatie geven?

Wilt u meer weten over deze sportieve actie en de deelnemers volgen in hun strijd tegen CF, volg de fietsers dan via de facebookpagina “fietsen voor en tegen Cystic Fibrosis” of via www.theairteam.nl.

Wilt u de fietstocht sponsoren, stuur dan een mail naar [email protected]. Als tegenprestatie kunnen ze reclame maken voor uw bedrijf in de nieuwsbrief, op de Facebook pagina “fietsen voor en tegen Cystic Fibrosis” en via de website www.theairteam.nl.

Door op deze wijze te sponsoren drukt u de  kosten van de fietstocht en kunnen de inschrijfkosten voor de  deelnemers zo laag mogelijk gehouden worden.

U kunt het sponsorbedrag overmaken naar: Stichting The Air Team CF, rekeningnummer  NL17RABO0309943752. Indien gewenst kunt u hiervoor tevoren een factuur van de stichting  ontvangen.

Fietsen4Air maakt onderdeel uit van Stichting The Air Team CF. Sinds 2018 heeft deze stichting de ANBI-status. Dat houdt in dat uw donatie (deels) aftrekbaar is van de belasting.

Wilt u rechtstreeks een donatie geven voor dit goede doel door een deelnemer of het team te sponsoren, kunt u dat doen via de link: https://nederlandse-cystic-fibrosis-stichting.kentaa.com/team/stichting-the-air-team of via de hierbij staande QR-code/tikkie.

Elke bijdrage wordt zeer gewaardeerd en is een stap op weg naar genezing van deze meest voorkomende erfelijke ziekte met dodelijke afloop.

Reacties