‘De echte man’, de nieuwe single van Benooz

Foto: Benooz

“De echte man” is de titel van de nieuwe single van de Putse muzikant BenooZ die op 6 oktober uitgebracht wordt.

Het is zijn achtste single en ook dit keer heeft BenooZ alias Ben van Hoof de tekst en muziek zelf geschreven en (bijna) alle gitaar, keyboard en blues harp partijen zelf ingespeeld in zijn eigen studio “Muziekstudio Nose”.
Via facebook kwam Ben in contact met diverse andere Nederlandse topmuzikanten en daar werd aan gevraagd om hun medewerking te verlenen.

6 oktober

In tegenstelling tot eerdere berichten zal de single niet op 15 september maar op 6 oktober uitgebracht worden.

Nederlandse topmuzikanten

De steelgitaar partij werd ingespeeld door de country gitarist Bart Dietvorst die nog Putse roots heeft en de gitaarsolo is weer door een andere bekende topgitarist Bert Meulendijk ingespeeld bekend van o.a. “De Edwin Eversband”.
De drumpartij en percussie is door Marc Eshuis ingespeeld die al op eerdere singles van BenooZ is te horen.
Lekker dat dit allemaal via internet en de mail kan worden geregeld aldus Ben.
En dan tenslotte werd de zang weer opgenomen in de studio van Laurens van Wessel die ook het koorwerk inzong samen met Bianca Folkers.
En zoals gezegd al de andere gitaarpartijen en instrumenten zijn door Ben zelf ingespeeld.

Het eerste nummer

“De echte man” was eigenlijk het eerste nummer wat Ben opnam in zijn eigen studio in 2019. Toen was het nog in een beetje Rocktempo.
Die opname was een mooie les en het nummer bleef dan ook lange tijd op de muzikale plank liggen.
Maar nog steeds was er het idee om iets met dit nummer, wat weer een speciale melodielijn en ook een niet alledaagse tekst heeft te doen en om het in een nieuw muzikaal jasje te steken.
Toen Ben op een mooie dag naar huis reed hoorde hij een countrynummer op de radio en dacht hé dat is wel een lekker ritme.
In de studio even een stukje ingespeeld op zijn keyboard met een automatische begeleiding om een idee te krijgen. Even laten luisteren aan zijn vrouw en die was direct enthousiast.

En al snel werd er een nieuw arrangement gemaakt. De basis drums en bas en een simpel akkoorden partijtje op de gitaar werd opgenomen en voilà BenooZ kon er weer verder aan gaan werken in zijn studio.
In die zelfde tijd was BenooZ ondertussen al zijn vorige single “Mute” aan het opnemen en hij zou deze gaan inzingen in de studio van Laurens van Wessel.
Omdat hij daar toch naar toe moest werd besloten om ook maar direct “De echte man” in te zingen. Ook Laurens was erg enthousiast over dit nummer en zei tegen Ben dat hij dit zeer zeker moest gaan uitbrengen.
Toen moest er dus een keuze worden gemaakt tussen “Mute” en “De echte man” .

Guus Meeuwis en Racoon

Maar wat gebeurt er, in dezelfde periode bracht Guus Meeuwis “Echte mannen” uit en Racoon “De echte vent” en het nummer van BenooZ was getiteld “De echte man”.
Dan maar eerst “Mute” afmaken en uitbrengen en maar even wachten met “De echte man” om het gezeur van plagiaat na-aperij te voorkomen terwijl Ben dit nummer al in 2017 had geschreven!
Mooi verhaal over de nieuwe single van BenooZ “De echte man” wat een beetje in de countryrock stijl is en dus wederom zeer anders dan alle andere singles van BenooZ.

De hoofdrol

De clip werd opgenomen door Fred Baaren in o.a. het mooie Putse Moretus bos, De Kalmthoutse heide en op de Brabantse wal.
De hoofdrol wordt gespeeld door Aidan Griffioen.
Aidan is een grote fan van het Nederlandse lied en ook groot fan van de broer van Ben de zanger Ron van Hoof en uiteraard van BenooZ. Na een opmerking op facebook van Aidan dat hij helaas niet in een clip mee speelde kwam Ben op het idee om Aidan te vragen. Eerst even contact met zijn ouders gehad maar die waren direct dol enthousiast en zo ook Aidan zelf.

Autisme

Aidan Griffioen is een jonge man van 23 jaar oud.
Hij is van jongs af aan al een vrolijk lief kind die graag met muziek en entertainment bezig is.
Nu is de weg die Aidan af moest leggen anders dan de meeste jongeren omdat Aidan geboren is met autisme en wat andere problemen.
Maar door samen met hem de dingen aan te pakken waar hij wel goed in is heeft hij inmiddels hele grote stappen gemaakt.
Zo woont hij onder begeleiding in zijn mooie appartement in Putte en werkt hij als ober bij “Gewoon Sjuul” in Bergen op Zoom.
Als hobby’s heeft hij leuke dingen doen zoals muziek luisteren, sport kijken, entertainen en dit alles vaak samen met zijn vriendin Elise.
Dat hij in de videoclip van BenooZ mocht meespelen was een droom die uitkwam.
En het mooiste hieraan is dat hij kan laten zien dat je ook met een “beperking ”heel veel kunt bereiken!

Respecteer elkaar

“De echte man” gaat over het feit wat nou beter is.
Een ruige man die overal het lak aan heeft of een sulletje die netjes een gezinsleven heeft.
De uiteindelijke boodschap?
Het maakt niet uit hoe of wat je bent, wat voor uiterlijk of wat voor kleur je hebt.
Respecteer elkaar en dan ben je een echte man of vrouw!

Reacties