Bewoners maken samen wijk Warande schoon

Foto: Stadlander

Op zaterdagmiddag 18 maart steken bewoners van de wijk Warande hun handen uit de mouwen voor een schonere buurt.

Samen met medewerkers van Stadlander en bouwpartners ERA Contour en Constructif ruimen ze van 13.00 tot 14.30 uur het zwerfvuil in de wijk op. De woningcorporatie en bouwbedrijven organiseren de Opschoonactie en zorgen voor de benodigde materialen.

Iets terug doen voor de wijk

Stadlander, ERA Contour en Constructif vinden het belangrijk om bij nieuwbouw en renovatieprojecten iets terug te doen voor de wijk. “Dit doen we om onze bewoners te verbinden en bij te dragen aan de leefbaarheid. De renovatie van de appartementen en woningen in Warande duurt naar verwachting tot medio 2024. Tijdens deze periode organiseren we meerdere sociale wijkactiviteiten.”, vertelt AnneMarie van Heemst, gebiedsconsulent bij Stadlander.

In groepjes door de wijk

Meer dan 40 bewoners doen mee met de Opschoonactie in Warande. Na ontvangst met koffie, thee en lekkers in het Ontmoetingscentrum aan het Zonneplein krijgt iedereen een grijper. Daarna lopen bewoners en medewerkers in groepjes door de wijk om zwerfafval op te ruimen. Saver, WijZijn, ZoomIn en de Buurtpreventie dragen deze middag ook hun steentje bij.

Landelijke Opschoondag

Niet alleen in de wijk Warande maken we de buurt schoner. Op 18 maart organiseert Nederland Schoon de Landelijke Opschoondag. Samen met vrienden, familie, buren en collegas steken mensen in heel Nederland de handen uit de mouwen en maken bewoners straten, parken, pleintjes, vijvers en grachten schoon.

 

Cookieinstellingen