Avonden improvisatietheater in Bergen op Zoom in Het Fort en in De Korenaere

Foto: Emoes

Theatergroep De Emoes organiseert sinds 2017 improvisatieavonden door heel Zeeland en West-Brabant. De avonden worden overal druk bezocht, o.a. in Vlissingen, Middelburg, Goes en Rilland. Sinds vorig jaar zijn er ook bijeenkomsten in Bergen op Zoom. Op donderdag 19 oktober in Het Fort en vrijdag 27 oktober in De Korenaere. Iedereen vanaf 15 jaar kan meedoen (i.v.m. een beperkt aantal plaatsten is opgave vooraf verplicht).

,,Een bijeenkomst van De Emoes is vooral onbekommerd plezier, energie en vrolijkheid na een dagje werk of school”, vertelt theaterdocent Hans Puik. ,,Blokkades worden weggenomen en iedereen gaat op zoek naar zijn of haar unieke improvisatietalent. Avonden beginnen altijd met groepsoefeningen die het improvisatievermogen stimuleren en hulpmiddelen bieden om zonder voorbereiding te spelen. Deelnemers komen o.a. in aanraking met games uit de theatersport en van bekende tv-programma’s, zoals De Grote Improvisatieshow en De Lama’s. Plezier staat altijd voorop.”

Tot de vele vaste bezoekers behoren bekende en ervaren acteurs, maar ook diverse beginners. ,,Juist de combinatie van alle leeftijden en niveaus door elkaar maken het altijd tot leuke avonden.”

De avonden op 19 en 27 oktober zijn ideaal voor beginners, op beide dagen zijn er twee lessen. De eerste van 19.00 tot 20.30 uur en de tweede van 20.35 tot 22.05 uur. Puik roept iedereen op het eens te proberen. ,,Voor sommigen voelt het als een stap buiten de comfortzone. Maar als je eenmaal een keer hebt mee gedaan, zul je merken hoe leuk het is. Improviseren geeft namelijk meer energie dan een avondje sporten of bankhangen.”

Praktisch:
De openbare improvisatieavonden zijn op:
Donderdag 19 oktober in Het Fort in Bergen op Zoom (twee lessen, 19.00 tot 20.30 uur en 20.35 tot 22.05 uur).
Vrijdag 27 oktober in De Korenaere (twee lessen, 19.00 tot 20.30 uur en 20.35 tot 22.05 uur).

Kosten zijn 11 euro p.p. en aanmelden vooraf is verplicht. Dat kan door een mail te sturen naar [email protected] of het volgende formulier in te vullen: https://forms.gle/euD8Abw6MoKLHAEo9

Cookieinstellingen