Kaartverkoop filmavond voor Orange the World gestart

Foto: Soroptomist

Een geweldige film zien én meteen een goed doel steunen? Het kan op dinsdagavond 21 november om 20.00 uur (inloop 19.15 uur), in Cinema Kiek-in-de-Pot, houden de Soroptimisten uit Bergen hun traditionele ‘aangeklede’ filmavond voor het goede doel.

De film waarop de keuze is gevallen is Killers of the Flower Moon, een film met topacteurs als Leonardo DiCaprio, Lily Gladstone, Robert De Niro en Jesse Plemons , geregisseerd door Oscarwinnaar Martin Scorsese. De film heeft al lovende recensies gekregen in NRC, AD en Parool en scoort een 8,7 bij IMBd. Het goede doel waaraan sponsoren en bezoekers bijdragen is Orange the World, een wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen.

Killers of the Flower Moon
De film is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van David Grann en brengt ons naar Oklahoma in de jaren ’20. Daar is een door olie rijk geworden indianenvolk (de Osage) slachtoffer van gruwelijke misdaden: de Reign of Terror. Killers of the Flower Moon vertelt dit waargebeurde verhaal aan de hand van een onwaarschijnlijke romance tussen Ernest Burkhart (Leonardo DiCaprio) en Mollie Kyle (Lily Gladstone). Is hun echte liefde bestand tegen al het laaghartige verraad dat hun pad kruist? We gaan het zien!

Aanmelden voor de film kan via een e-mail naar [email protected]. Een kaartje kost €17,50. Een drankje vooraf en hapjes in de pauze zijn daarbij inbegrepen. Na afloop is er nog een gezellig samenzijn.

Goede doel: Orange the World
Met de opbrengst van de film steunen de Soroptimisten Orange the World: de wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. De campagne vindt ieder jaar plaats van 25 november, de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen, tot 10 december, de Internationale Mensenrechtendag. De dagen daartussen zijn de 16 Dagen van Actie.

Cookieinstellingen