HS (on)bekend maakt onbemind in Bravis Ziekenhuis Bergen op Zoom

Foto:

Van 4 tot en met 29 maart 2024 is in het Bravis Ziekenhuis locatie Bergen op Zoom de foto-expositie ‘HS (on)bekend maakt onbemind’ te zien over de chronische huidziekte Hidradenitis Suppurativa (HS). De Hidradenitis Patiënten Vereniging (HPV) vraagt hiermee extra aandacht voor de ziekte bij patiënten, hun omgeving en zorgprofessionals. Op maandag 18 maart van 19.30 uur tot 21.30 uur is er een patiëntenbijeenkomst.

De foto’s van patiënten geven HS een gezicht en een verhaal. Door het taboe dat rond HS hangt, blijft het vaak onbesproken. Ook is bij veel zorgprofessionals nog te weinig kennis aanwezig om de huidziekte tijdig te herkennen en te behandelen. Meer bekendheid van HS doorbreekt het taboe en versnelt de diagnose, waarna de juiste behandeling kan worden gestart. Iets waar nu nog gemiddeld zeven jaar overheen gaat.

Patiëntenbijeenkomst
De foto-expositie reist elke vier weken naar een ander ziekenhuis in Nederland en wordt dan gecombineerd met een patiëntenbijeenkomst om tips en ervaringen uit te wisselen. De bijeenkomst wordt op maandag 18 maart van 19.30 uur tot 21.30 uur gehouden in de Groene zaal (route 110) van het Bravis Ziekenhuis locatie Bergen op Zoom. Ook dermatoloog en HS-specialist van het Bravis Ziekenhuis, de heer Vossen, is die avond aanwezig om medische vragen te beantwoorden. Mensen kunnen zich aanmelden via [email protected].

Meer informatie
Meer informatie over Hidradenitis Suppurativa is te vinden op www.hidradenitis.nl.

Cookieinstellingen