Unieke theaterervaring over de  Eerste Wereldoorlog komt naar Bergen op Zoom

Foto: Foto Joost van den Broek/Hotel Modern

Op woensdag 15 mei 2024, brengt Hotel Modern in samenwerking met Arthur Sauer hun indrukwekkende voorstelling “De Grote Oorlog” exclusief naar Bergen op Zoom.  Een meeslepende theaterervaring die het publiek meeneemt naar de loopgraven van  de Eerste Wereldoorlog.

‘De Grote Oorlog’ neemt je mee terug naar een tijd waarin miljoenen soldaten vanuit de  loopgraven brieven naar hun geliefden schreven. Het stuk brengt op meeslepende wijze de  ervaringen van deze soldaten tot leven. Op het podium bevindt zich een miniatuur filmset die  het landschap van het westelijk front nauwgezet nabootst. Met behulp van poppen,  spectaculaire speciale effecten en een live uitgevoerde soundtrack wordt de loopgravenstrijd  op een aangrijpende manier verbeeld op een groot scherm, terwijl je de makers aan het werk  ziet op het podium.

Wereldwijd succes 

Deze unieke voorstelling ging in 2001 in première en won diverse prijzen, waarna het een  wereldhit werd. Het speelde in steden als Parijs, Rome, Moskou, Milaan, Hong Kong,  Singapore, Australië en Los Angeles. Vorig jaar stond Hotel Modern met het aangrijpende  stuk ‘Kamp’ over de gruwelen van de 2e wereldoorlog in Theater De Maagd. Deze  voorstelling werd door de bezoekers van De Maagd tot meest indrukwekkende voorstelling  van 2023 uitgeroepen.

“Brieven en dagboekfragmenten komen tot leven bij deze theaterervaring, die schrijnend,  krachtig en tegelijkertijd zo eenvoudig is, dat je er tranen van in je ogen krijgt.” – Daily Post

Cookieinstellingen