Arsis exposeert weer

mrt 31 2021, 14:01 Activiteit
20210331 boz arsis expo 001
In de Arsis Galerie aan het Zuivelplein in Bergen op Zoom opent 2 april de expositie Ratatouille met werken van vrijwel alle Arsis kunstenaars.
jkr boz gertrudiskerk 004a

Ratatouille

Na de M5 expositie “Koele Wateren” in Galerie Arsis is er vanaf 2 april weer een nieuwe expositie te zien met de titel Ratatouille. De inspiratie voor de naam is het gerecht Ratatouille uit de Franse keuken dat uit allerlei verschillende smaakvolle groenten samengesteld is. Zo is ook deze expositie een verzameling van allerlei verschillende, maar allemaal even smaakvolle, kunstwerken.
20210331 boz arsis expo 010

Arsis kunstenaars

20210331 boz arsis expo 005 1 300x200
De expositie is geheel door bij Arsis aangesloten kunstenaars gevuld. Vrijwel alle leden van Arsis hebben meegedaan aan deze expositie die door Trudie Vrolijk, Jodrike de Koning en Annemiek Hoek is georganiseerd.
Na nog wat opknapwerk aan het pand, dat in de toekomst voor meer exposities gebruikt zal gaan worden, zijn deze dames ruim twee maanden bezig geweest met het organiseren van deze expositie. Na de maandenlange corona lockdown waren alle leden weer super enthousiast om weer mee te werken aan een expositie. De organisators moesten de leden echt afremmen om niet teveel kunstwerken in te brengen. Omdat er maar een beperkt aantal mensen tegelijkertijd in het pand aanwezig mag zijn door de corona maatregelen stonden er soms kunstenaars buiten met hun werk te wachten om het binnen te brengen.

Divers geheel

De expositie heet niet voor niets Ratatouille. Het is een divers geheel van schilderijen, tekeningen, beelden en objecten, heel verschillend, maar in deze expositie elkaar mooi aanvullend, waardoor het echt één mooi geheel is geworden.
Annemiek Hoek
Zo is één van de kunstwerken een object van karton en teer op houten panelen. Het is een werk van Annemiek Hoek en geïnspiteerd door de Covid pandemie en de rellen die in een aantal plaatsen in Nederland ontstaan waren. De basis is de vorm van een bloem, opgebouwd uit de verpakkingen van de reflectors die Annemiek voor haar kunstwerk op de expositie 'Heerlijke Kunst' gebruikt had. Het zwarte en de bandensporen geven de sfeer van de rellen aan, maar een bloem is toch weer positief en staat symbool voor overleven, hoop en toekomst.
2022 04 07 dewolff gebouw t gebouwt 7
Annemiek Hoek
Trudie Vrolijk
'De Vogelman leest voor' is een werk van Trudie Vrolijk. Het boek waaruit de Vogelman voorleest is het kinderboek 'De tuin van Jacob en Thomas', een samenwerkingsproject van een neef van Trudie, Jaap Vermeiden, die de tekst geschreven heeft en Trudie, die de illustraties verzorgd heeft. De Vogelman is opgebouwd uit kippengaas en ijzerdraad. Het boek 'De tuin van Jacob en Thomas' is op de expositie ook te koop.
2022 04 07 dewolff gebouw t gebouwt 8
Trudie Vrolijk
Jodrike de Koning
De enorme potloodtekening van Jodrike de Koning is een tekening van de Plataan (een boom) die op het zuivelplein staat, met bovenin een kraai die ind e boom zit. Het werk is door Jodrike staand op een trapje gemaakt. De meeste werken van Jodrike zijn vrij klein en nu wilde ze voor de afwisseling eens iets echt groots maken dus werd het papier in haar atelier tegen de wand geprikt en werd het keukentrapje er bij gehaald.
2022 04 07 dewolff gebouw t gebouwt 9
Jodrike de Koning

Kom zelf kijken

20210331 boz arsis expo 006 300x200
De expositie opent op 2 april en zal in ieder geval gedurende de maand april te bezichtigen zijn, eventueel met een uitloop naar de maand mei. Een en ander natuurlijk afhankelijk van de geldende covid maatregelen. Als galerie gelden de normale (covid)winkelregels .
U moet minimaal vier uur voor uw bezoek uw reservering maken. Een reservering is per persoon. Komt u bijvoorbeeld met uw partner dan dient u twee reserveringen te maken. U wordt verzocht op de afgesproken tijd aanwezig te zijn. Handen ontsmetten en gebruik maken van een mondkapje is verplicht. Uiteraard komt u niet als u verschijnselen heeft die op een covid besmetting kunnen wijzen.
Voor een bezoek is dertig minuten gereserveerd. Indien het bezoek langer duurt zal de aanwezige suppoost beoordelen of er niet meer dan het maximaal aantal van tien toegestane bezoekers aanwezig zijn.
De toegang is gratis, Er is wel een mogelijkheid in de winkel om een donatie te doen om daarmee mede de kosten van de expositie te dekken. Ook zijn de meeste van de aanwezige kunstwerken te koop
Een tijdslot reserveren kan via arsis-boz.nl/reserveren_galerie .
20210331 boz arsis expo 005 300x200
Galerie Arsis
Zuivelplein 5, Bergen op Zoom
Openingstijden: Vrijdagen, zaterdagen, koopzondag en Tweede Paasdag van 12.00 uur tot 17.00 uur.

Links

20210331 boz arsis expo 007