Mannenwedstrijd Lacrosse voor het eerst in Bergen op Zoom

Foto: Laxjonez

In drie wedstrijden gaan teams ‘head-to-head’ strijden om hun positie in de competitie te versterken. Het Lacrosseteam Ogers Lacrosse van MH&LC Tempo is op 7 november voor het eerst gastheer van de wedstrijden en dat zal er pittig aan toe gaan.

Vijf jaar geleden deed de teamsport Lacrosse zijn intrede in de Zuidwesthoek. Aan jeugdwedstrijden deed het lokale team van MH&LC Tempo al paar jaar mee, maar de contactversie voor de volwassen heren doet pas dit weekend zijn intrede in Bergen op Zoom. Er zal hier en daar een stick worden gecheckt (met een sla beweging kan je de bal uit het netje slaan) of zal er iemand op de grond komen te liggen (met een bodycheck mag je iemand uit balans brengen en van de bal afhouden).

Oprichter DaniĆ«l Sterenborg: “Supertrots dat dit zo is gegroeid. De spelers zijn er klaar voor. Sommige spelen al een aantal jaar mee met de jeugd, maar zijn nu oud genoeg. De twee competitiewedstrijden tot nu toe waren ontzettend leuk, veel plezier gehad. Flink verloren! Maar, volgens ons, van potentieel de twee beste teams van onze divisie. Aanstaande zondag spelen we tegen de een-na-laatste. We zetten in op een wedstrijd waarin weer veel gelachen wordt, maar een winst zit er wellicht wel in.”

Vanaf elf uur staan er drie wedstrijden op het programma. Vanaf 15.00 trekken de lokale lacrossehelden ten strijde. De toegang is vrij, sportpark Rozenoord, velden van MH&LC Tempo.

Cookieinstellingen