Aantal sollicitaties bij defensie verdubbeld door oorlog in Oekraïne

Archieffoto 2016
Archieffoto 2016
Foto: Jan Krijtenburg

Het aantal sollicitaties voor militaire functies is plotseling ruim verdubbeld in Nederland. Volgens het Ministerie van Defensie komt dat door de oorlog in Oekraïne.

“Sinds Poetins troepen Oekraïne zijn binnengetrokken, loopt de belangstelling voor een baan als militair op”, laat het ministerie weten. En dat terwijl defensie sinds de oorlog in Oekraïne is gestopt met actieve online wervingscampagne op nieuwssites.

Gemiddeld ligt het aantal sollicitaties bij de Nederlandse strijdkracht rond de 350 per week, nu waren het er 736. De interesse in militaire functies komt met name uit de grote steden, zoals Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. De minste sollicitaties komen uit Brabant. Defensie denkt dat het een gevolg is van het carnaval.

De Nederlandse krijgsmacht bestaat uit de Koninklijke Landmacht, Koninklijke Luchtmacht, Koninklijke Marine en de Koninklijke Marechaussee. De interesse van sollicitanten gaat vooral uit naar functies bij de commando’s, de infanterie en de marechaussee. Ook willen meer mensen zich aanmelden als reservist.

Cookieinstellingen