Ruim miljoen euro voor regeling Biobased Economy

Green Chemistry Campus
Foto:

De gemeente Bergen op Zoom heeft een regeling in het leven geroepen, waarmee het MKB haar biobased productieproces, producten of innovaties verder kan laten ontwikkelen of opschalen.

Bedrijven kunnen bij gebruik van de regeling gebruik maken van de faciliteiten op de Green Chemistry Campus. De Green Chemistry Campus is de plek voor ondernemers met vernieuwende biobased ideeën.

Vanuit deze regeling wordt maximaal€ 1.187.500 uitgegeven. Dit geld komt vrij tussen 1 september 2020 en 1 juni 2023.

Er zijn natuurlijk de nodige voorwaarde waaraan een subsidieaanvrager moet voldoen. In dit geval is het onder meer een vereiste dat de aanvraag is gericht op de concrete ontwikkeling van innovatieve materialen, producten of processen die een bijdrage leveren aan de transitie naar een biobased en/of circulaire economie. Ook moet de aanvrager de gemeente Bergen op Zoom, de Provincie Noord-Brabant en de Green Chemistry Campus te vernoemen bij publieke communicatie, uitingen op social media en/of het organiseren van bijeenkomsten en evenementen.

Wethouder Jeroen de Lange presenteerde donderdagmiddag de regeling in de Green Chemistry Campus aan de Auvergnedijk 2 in Bergen op Zoom.

 

Reacties