Beweegtuin in zorgwijk Lambertijnenhof geopend

Foto: S&L Zorg

Deze maand is in zorgwijk Lambertijnenhof de beweegtuin geopend. De beweegtuin is speciaal voor de bewoners en deelnemers gecreƫerd, zodat ze actief buiten bezig kunnen zijn.

De beweegtuin bestaat uit een multifunctioneel sportveld en een jeu-de-boulesbaan. De beweegtuin is geopend vanwege het 30 en 25-jarig bestaan vorig jaar van de zorgwijken van S&L Zorg. S&L Zorg had de wens om de bewoners en deelnemers een mooi cadeau aan te bieden. Dit cadeau is mede gerealiseerd door de Stichting Vrienden van S&L Zorg.

De beweegtuin is geopend door bestuurder Marjolijne Lewis samen met Frank Claessens, voorzitter van de Stichting Vrienden van S&L Zorg. Dit deden ze door samen met de bewoners voor het eerst de jeu-de-boulesbaan te gebruiken. De jeu-de-boulesbaan is ook te gebruiken voor bezoekers van het terrein. Zo kunnen de bewoners bijvoorbeeld samen met buurtbewoners een potje jeu-de-boules spelen.

In zorgwijk Sterrebos in Roosendaal wordt ook een beweegtuin aangelegd. Deze tuin heeft ook een jeu-de-boules-baan en verschillende speeltoestellen. Deze zal binnenkort ook worden geopend.

Reacties