Alie Bruins (Reflex Zone): “Je voeten liegen niet”

Foto:

Advertorial – Voeten zijn spiegels van je lichaam. Hoe dat precies zit legt reflexzone therapeut Alie Bruins uit.

Je lichaam wordt op verschillende manieren gereflecteerd in je eigen lichaam. Meest bekend zijn in je voeten (voetreflex, reflexzone therapie). Wat dacht je van je ogen of je oren? Zelfs op je gezicht wordt je lichaam weerspiegeld.

Hoe dan? Alles is informatie: soepel of stug, makkelijke of lastig te bewegen, de kleur, de geur, de stand van je tenen en nog veel meer. Als Reflexzone therapeut tast ik je voeten af. Jij ervaart gevoelige punten in of op je voet. Vertel het me, dan kan ik direct zeggen naar welk gedeelte dit punt verwijst in je lichaam. Vaak weet jij of dit van vroeger was, van nu is. Het is zelfs mogelijk dat je lichaam een komend probleem aangeeft. Dat willen we natuurlijk voorkomen.

Het probleem van ‘vroeger’ is geweest en het lichaam krijgt hierbij de gelegenheid het definitief los te laten. Het “huidige” probleem wordt beoordeeld: is het nu de tijd om het nu op te lossen of heeft een andere klacht voorrang?

Het systeem van zelfgenezend vermogen wordt aangezet. Dit systeem bepaald zelf wat het meest nodig is om jouw lichaam te helen. Enerzijds prachtig, anderzijds onhandig want je hebt nu last van je migraine en geen last van je darmen.

Natuurlijke geneeswijze
Reflexzone therapie is een natuurlijke geneeswijze: het lichaam wordt aangezet tot actie – er is ergens een probleem (daar waar ik als therapeut op druk) – graag oplossen Zelfgenezend vermogen! Alsof je een interne dokter opbelt met de vraag ‘kan je even langskomen hier gaat iets niet goed’.
De kracht van je eigen lichaam kan je dus aanzetten via reflexzone therapie.

Dat kietelt toch? Nee, dat kietelt niet! Doordat ik een gedegen opleiding heb gevolgd weet ik exact hoe ik de voeten moet vasthouden dat je geen gekietel of kriebels ervaart. Wel kan je van alles voelen stromen zelfs tot op het puntje van je hoofd. Dat gebeurd niet bij iedereen maar het kan.

Wie is Alie Bruins en wat is Reflexzone? Ik ben een reflexzonetherapeut. Grote kans dat je wel eens gehoord hebt van voetreflex, voetmassage. Zo’n 10 jaar geleden ben ik afgestudeerd als Reflexzonetherapeut. Daar ben ik trots op want het is een prachtberoep en de opleiding is op HBO niveau en een gedegen (avond)opleiding van 4 jaar.

Cookieinstellingen