Zoomvliet Hotelschool grote winnaar Horecabeurs in Goes

Het winnende team van Zoomvliet Hotelschool
Foto: Zoomvliet Hotelschool

Horecastudenten ROC West-Brabant gooien hoge ogen in Zeeland

Mbo-studenten Martine Mesie en Indy Akkermans (bediening) en Harvey de Wit en Sander Dijkema (keuken) van de Zoomvliet Hotelschool werden woensdag vol lof ontvangen op hun leslocatie in Bergen op Zoom.

En daar was alle reden toe, want de deelnemers wonnen dinsdag tijdens de Horecabeurs in Goes namelijk ‘de Zilte Bokaal’, dé hoofdprijs voor de mbo-school die het beste kan koken en serveren. Zowel de kookkunsten als het gastheerschap van de mbo-studenten werden beoordeeld en daarbij kwam Zoomvliet Hotelschool als grote winnaar uit de bus.

Naast deze hoofdprijs, werden in een sterk deelnemersveld ook nog eens drie andere prijzen in de wacht gesleept.

Hoofdprijs en diverse eerste prijzen

Renate Segers, docent Zoomvliet Hotelschool: “Naast de overall hoofdprijs, staken onze studenten er in een aantal categorieën met kop en schouders boven uit. De eerste prijs in de keuken, de eerste prijs in wijn-spijs combinatie en ook de eerste prijs in het concept van de presentatie. Ook eindigden onze kanjers van de bediening in de top.

Wij zijn heel erg trots op de inzet en kwaliteit van onze studenten,“ vult Coert van de Maagdenberg, afdelingsmanager Horeca, Renate Segers aan.

Vakjury

Studenten van zeven verschillende mbo-instellingen uit Nederland en België gingen in teamverband de strijd aan en bereidden een viergangenmenu dat zij vervolgens uitserveerden aan de vakjuryleden. De vakjury bestond onder andere Claudia Brevet, gastvrouw van het Jaar 2018 van 3-sterren restaurant Inter Scaldes. Ook Blanche Vinke zat in de jury. Zij runt samen met haar man al 25 jaar 2-sterren restaurant De Kromme Watergang.

Unaniem positief oordeel

De Zoomvliet-studenten werden door de jury unaniem geroemd om hun out of the box styling, hun wijnkeuze die perfect in het verlengde van de gerechten paste en om de beste gerechten qua smaak. Daarmee werd de Zoomvliet Hotelschool met maar liefst 4 van de 6 hoofdprijzen de grote winnaar van het door Food Lab georganiseerde evenement.

Reacties