Arsis DOET beeldentuin ABG in Bergen op Zoom

De Arsis NLdoet ploeg
Foto: Jan

Een 10-tal kunstenaars van Arsis ‘deden’ zaterdagmorgen de beeldentuin van het nieuwe ABG in Bergen op Zoom als NLdoet actie.

Stenen en rommel oprapen langs de waterkant

Het Oranje Fonds organiseerde op vrijdag en zaterdag weer NLdoet. Bij NLdoet wordt iedereen uitgenodigd om, samen met duizenden organisaties in het land, de handen uit de mouwen te steken voor een dag vrijwilligerswerk.

De beeldentuin en Arsis

De beeldentuin van het nieuwe ABG is een initiatief van Expo-Thuis en ligt aan de Zuid-Oostsingel, achter het nieuwe tijdelijk ABG. De circa vijfduziend vierkante meter grote tuin met zo’n twintig grote en kleine beelden is niet alleen bedoeld voor de bewoners van het ABG maar ook vrij toegankelijk voor het publiek.

Boompje planten

Sinds begin dit jaar valt de beeldentuin onder verantwoording van Arsis. De werkgroep ‘Beeldentuin’ van Arsis geeft advies over de keuze van de beelden die in de tuin geplaatst worden en zorgt voor de plaatsing en het hoog houden van de kwaliteit. De beelden die in de beeldentuin geplaatst worden komen van kunstenaars uit heel Nederland en worden door deze kunstenaars belangeloos ter beschikking gesteld aan de beeldentuin. TanteLouise, de eigenaar van het ABG stelt de grond ter beschikking.

Beeld schoonmaken

Netjes aanharken rond het beeld

Tot voor kort was het de Lionsclub uit bergen op Zoom die met NLdoet de beeldentuin onderhanden nam maar nu zij een ander project opgepakt hebben heeft Stichting Arsis kunst en sociƫteit het stokje overgenomen.

Gerard Fransen, binnen Arsis verantwoordelijk voor de beeldentuin, vertelde dat dit werk uit een stuk sociale gevoel voor de bewoners van het ABG gebeurt maar dat het met elkaar in de tuin aan het werk zijn voor de leden toch zeker ook een stuk teambuilding is.

Verse aarde aanvoeren

Stenen, veel stenen, oprapen in het gras

Links

… en dan even niks en een kopje koffie

Reacties