24 maart: Grote opening Pompejustoren Halsteren

Foto: Vincent

Tot het begin van dit jaar is er hard gewerkt aan de langverwachte Pompejustoren in Halsteren. Op 24 maart is de grote opening van de toren.

Het bouwwerk is het nieuwe icoon van Fort de Roovere, gelegen aan de Lingeweg in Halsteren. Op zaterdag 24 maart gaat de grote opening om 13:30 uur van start met een ‘spectaculaire openingsact’, zo laten de gemeente Bergen op Zoom en de stichting Pompejus weten. De officiĆ«le handeling zal daarna worden gedaan door de voorzitter van Stichting Pompejus, gedeputeerde Henri Swinkels en wethouder Arjan van der Weegen.

Vanaf 15:00 uur zijn er optredens en activiteiten in, op en rondom de toren.

De toren is ontworpen door architectenduo RO&AD. Zij ontwierpen ook de Mozesbrug. De Toren en de Mozesbrug vormen straks een uniek koppel van moderne iconen in de gemeente Bergen op Zoom. De toren kan dienen als uitkijktoren, maar er kunnen ook exposities in worden gehouden en openluchtvoorstellingen plaatsvinden. Om de top te bereiken moeten er 129 traptreden worden beklommen. De toren is 25 meter hoog en staat bovendien op een talud van 10 meter hoog.

De ontwikkelingen op Fort de Roovere zijn onderdeel van het project West Brabantse Waterlinie. In dit project worden de contouren van de oude waterlinie terug gebracht in het landschap.

Reacties