Dit was de achtste editie van Op de T Festival (video)

Op Hemelvaartsdag kun je op de thee gaan bij je (schoon)familie. Andere optie is dan om naar het Op de T Festival te gaan. Ruim vierduizend mensen kozen donderdag voor dat laatste.

Het festival, wat door Poppodium Gebouw-T georganiseerd wordt, vond plaats op het Wilhelminaveld in Bergen op Zoom. Van jong tot oud liep uit om te genieten van de muziek, de festivalmarkt, de spelletjes in de kinderhoek en de gezelligheid met elkaar.

“Het was goed te zien dat de dip in het weer de bezoeker niet heeft weerhouden om naar Op De T Festival te komen”, aldus Marketing Coördinator Arjette van Gorsel. Het bleek zelfs het perfecte festivalweer te zijn; niet te warm en niet te koud. Al vanaf het begin, toen Hippe Gasten voor de jonge festivalbezoekers het festival openden, werd het snel druk op het Wilhelminaveld. Bezoekers genoten van optredens van onder andere Sven Hammond, PaPa GoNi, The Havanas en gelegenheidsformatie Flat Funk Rock Out.

Wie over de festivalmarkt struinde werd ook met een optreden verrast. Bij Mannuh Barbiers kon er tijdens het knippen genoten worden van een akoestisch optreden van Coffee Break. En wie alle optredens even helemaal zat was, kon zijn eigen muziek kiezen bij onder andere de DJ’s van Singles Disko, die via de koptelefoons in de Silent Disco hoek te beluisteren waren.

De organisatie kijkt terug op wederom een geslaagde editie. Van Gorsel: “Met een gratis buiten festival is het toch altijd weer spannend. Blijft het weer goed en komen er voldoende bezoekers? Maar altijd weer is de sfeer uitstekend en zien we iedereen genieten. Mede dankzij onze vrijwilligers, die zich met veel enthousiasme en plezier inzetten voor Op De T. Dat draag je toch over op je bezoekers. Op naar volgend jaar!”

Reacties