Ziekenhuis zonder stroom na explosie

Bravis Bergen op Zoom
Foto: Jan

Na de explosie die vanmorgen plaatsvond in Bergen op Zoom had ook het Bravis ziekenhuis Bergen op Zoom te maken met een korte stroomonderbreking.

“De noodaggregaat van het ziekenhuis heeft na het wegvallen van de stroom de interne voorziening overgenomen, totdat levering via het elektriciteitsnet na drie kwartier weer mogelijk was”, dat meldt het ziekenhuis in een persbericht.

Na de storing heeft het ziekenhuis een aantal maatregelen genomen. Spoedpatiënten die per ambulance naar het ziekenhuis kwamen, zijn gedurende enkele uren naar de Bravislocatie in Roosendaal gebracht. Ook operatieprogramma’s zijn tijdens de noodstroomlevering korte tijd stilgelegd.

De stroomvoorziening was vrij snel weer normaal. Wel zijn na de storing restproblemen met apparaten vastgesteld. Na een inventarisatie is dit, indien mogelijk, met spoed verholpen.

Sommige patiënten zijn op een later tijdstip geopereerd of de operatie is verschoven naar een andere dag. Het Bravis ziekenhuis heeft na het nemen van deze maatregelen gestreefd naar een zo spoedig mogelijk herstel van de normale gang van zaken.

Vier zwaargewonden bij explosie Grote Markt

 

Reacties