Genieten op het Wilhelminaveld tijdens negende Op De T Festival

Een paar duizend mensen genoten op Hemelvaartsdag van het Op De T Festival in Bergen op Zoom. (fotoserie boven artikel)

Het festival wordt sinds 2011 georganiseerd door Gebouw-T, het poppodium van Bergen op Zoom dat grenst aan de festivallocatie: Het Wilheminaveld. Op donderdag 30 mei was het al de negende editie van Op de T. Terwijl mensen staand in het gras, zittend op een kleedje of etend aan een tafel genoten van het lekkere weer, waren er optreden van diverse bands met uiteenlopende stijlen. The Rootsriders, The Vision of Johanna, The Calicos, Bas de Meijer én The Juke Joints!

Nieuw dit jaar was een programma gericht op jongeren ontwikkeld door Young Creations, het jongerenplatform van Gebouw-T. Zo was er onder andere een chillroom en een ruimte met allerlei games.

Snel pinnen?

Voor het eerst was de helft van de bar PIN Only. “Dat betekent dat je zonder consumptiemuntjes met je pinpas bij de bar je drankjes kunt afrekenen. Op deze manier kan je snel en veilig betalen en hoef je niet meer in de rij te staan om muntjes te kopen”, aldus de organisatie. Snel bleek niet altijd te kloppen. PIN Only je drankje kopen was dermate in trek dat er soms een lange rij voor de PIN Bar stond en er niemand in de rij voor consumptiemuntjes stond.

Familiefestival

Het Op De T Festival bleek wederom een evenement voor de hele familie te zijn. Zo was er voor de volwassenen ook een festivalmarkt en voor de kleine festivalgangers was er een kinderhoek met onder meer een springkussen en dieren om te knuffelen. Na de activiteiten op het veld was het feest nog niet voor iedereen over, toen begon de afterparty in Gebouw-T.

Reacties