Noodkap na storm en snoeien na gaslek

Foto:

In de Zandstraat in Bergen op Zoom wordt woensdag 1 april een boom sterk teruggesnoeid. Dit gebeurt omdat een flink deel van de wortels van de boom, direct naast de stam, werd verwijderd om een noodreparatie aan een gasleiding mogelijk te maken.

“Door het verwijderen van een deel van de wortels is er een risico dat de boom kan omvallen. Door het kandelaberen van de boom kan deze zich waarschijnlijk enigszins herstellen. Vanaf nu wordt de boom jaarlijks gecontroleerd.

Maandag en dinsdag werden twee bomen in het Anton van Duinkerkenpark weggehaald die afgelopen zondag (29 maart) deels waren afgebroken door de harde wind. Eén boom was zo slecht van kwaliteit dat die volledig moest worden opgeruimd. Van de andere boom blijft de stam staan. In de stam zitten namelijk diverse holtes die broedende vogels of vleermuizen kunnen gebruiken om te nestelen.

Deze bomen werden afgelopen najaar bij de boomveiligheidscontrole gecontroleerd onderzocht met specialistische apparatuur. Hierbij bleek dat ze niet veilig zijn. Voor de kap van deze bomen werd een omgevingsvergunning aangevraagd. Omdat de periode van bezwaar tegen deze vergunning nog loopt waren de bomen nog niet gekapt. Door een noodkap zijn de bomen nu al wel gekapt zodat de omgeving weer veilig is.

Cookieinstellingen