Wekelijkse challenges door Uniek Sporten West-Brabant-West

Foto: BrabantSport

Uniek Sporten West-Brabant-West organiseert wekelijkse wandel- of fietschallenge voor Brabanders met beperking of aandoening.

Om mensen met een beperking of chronische aandoening te stimuleren te gaan wandelen of fietsen én om het bewegen leuker te maken, organiseren Uniek Sporten Brabant (onderdeel van BrabantSport) en Uniek Sporten West-Brabant-West deze zomer wekelijkse challenges.

De challenges zijn uit te voeren tijdens een wandel- of fietstocht en deelnemers maken iedere week kans op leuke prijzen.

Elke maandag een nieuwe challenge

Van 13 juli tot en met 14 september staat er iedere maandag een nieuwe challenge op www.unieksporten.nl/brabant/challenges. De challenges zijn laagdrempelig en kunnen uitgevoerd worden tijdens een wandel- of fietstocht. Denk bijvoorbeeld aan ‘Maak een foto van je eerste wandeling’, ‘Spot een dier tijdens je wandeling of fietstocht’ of ‘Doe mee aan de challenge van een unieke topsporter, die eigenlijk naar de Paralympische Spelen zou gaan dit jaar’.

Iedere week worden er één of meerdere prijzen verloot: kookboeken met gezonde recepten, fiets- en wandelgadgets of toegangskaartjes voor een pretpark. Deze prijzen zijn beschikbaar gesteld door de partners van BrabantSport.

Gezonde leefstijl belangrijker dan ooit

Regelmatig wandelen of fietsen is goed voor hart- en bloedvaten, het verhoogt de weerstand en het draagt bij aan een goed humeur en een gezonde leefstijl. En een gezonde leefstijl is nu belangrijker dan ooit.

Bovendien is wandelen en fietsen laagdrempelig en kun je het overal en op je eigen niveau doen. De challenges zorgen voor een extra stimulans om iedere week te gaan wandelen of fietsen.

Gratis beweegadvies

Uniek Sporten West-Brabant-West is één van de zeven sportloketten van Uniek Sporten Brabant. De beweegcoaches van Uniek Sporten West-Brabant-West bieden het hele jaar door gratis hulp aan mensen met een beperking of aandoening bij het vinden van een passende sport of beweegvorm.

Op de website www.unieksportenbrabant.nl staan de contactgegevens van alle beweegcoaches. Ook staan daar tips om te beginnen met wandelen of fietsen.

Reacties