5 September, boekpresentatie in Den Enghel van ‘Dossier Europa’

Foto: Jan Krijtenburg

Op zaterdag 5 september presenteert schrijver Sonn Franken zijn tiende boek, het vervolg op ‘Dossier Doel’ in Theater Den Enghel.

Op zaterdag 5 september presenteert schrijver Sonn Franken zijn tiende boek, het vervolg op ‘Dossier Doel’ in Theater Den Enghel in Bergen op Zoom.

“Dossier Europa – Verscheurd door geld” is alweer de tiende publicatie van Sonn Franken. De hoofdpersoon, journalist Jean-Pierre, gaat verder op onderzoek uit, nadat hij zijn avonturen in “Dossier Doel” achter zich gelaten heeft. Immers, alle incidenten en complotten rondom de Belgische kerncentrales wijzen uit dat er nog veel meer aan de hand is in Europa.

Covid-19

‘Ik schreef het gedeelte over het longvirus al vorig jaar, bizar dat dan begin dit jaar Covid-19 uitbreekt. Het is eigenlijk ook best angstwekkend dat een aantal situaties en beslissingen van de overheden al door mij waren opgetekend, voordat ze feitelijk werden genomen. Maar in mijn verhaallijn ga ik nog een paar stapjes verder dan we nu mogen denken.’

Het is alweer de tiende publicatie van de Bergse auteur. Het is het tweede boek dat over dezelfde hoofdpersoon gaat, de journalist Jean-Pierre. De schrijver heeft daar het volgende over te zeggen:
‘Ik wist dat mijn laatste thriller niet het einde betekende van de avonturen van Jean-Pierre. In zijn rol als journalist is er veel mogelijk. Hij gaat op onderzoek uit en ontdekt complotten, die veel verder gaan dan wij kunnen bevroedden. Krantenartikelen, het nieuws, sociale media, het internet; het zijn allemaal handreikingen om een schrijver aan de slag te doen gaan. En dat is wat ik gedaan heb. Ik hoop dan ook dat ik de lezer een spannende thriller kan voorschotelen,’ aldus de schrijver.

Dossier Doel

Dossier Doel leverde al een hoop aandacht op. Een hoop kranten en Nederland en België besteedden er aandacht aan. Maar ook een Belgisch blad als HUMO. TV Oost *BE) kwam speciaal naar Bergen op Zoom en onlangs net voor de corona uitbrak, kwam de VRT/Canvas met een cameraploeg om een avondlezing vast te leggen. Lezingen zoals hij die al in Maastricht, Antwerpen, Gent en diverse malen in Bergen op Zoom gehouden had.

Dit boek was het resultaat van een gedegen onderzoek naar de feitelijke misstanden en incidenten bij de Belgische kerncentrales. In Dossier Europa worden allerlei complottheorieën aan elkaar geknoopt op een wijze die misschien niet eens zo ver van de waarheid liggen: ‘We leven in een wereld vol onrust, een wereld waarin we gebombardeerd worden met allerlei nieuws. Nieuws dat vaak niet eens waar blijkt te zijn, maar wel door gezagsdragers naar buiten is gebracht.

Jean-Pierre in zijn rol als verslaggever, is de geschikte man om al die vragen te onderzoeken, die wij in het hoofd hebben. Op dit moment worden er beslissingen genomen die onze vrijheden behoorlijk aantasten. Is dit terecht, of schieten we door? In dat opzicht wil ik mensen er op wijzen zelf na te denken. Niet zomaar na te roepen wat de Trumps van deze wereld roeptoeteren. Aan de andere kant wil ik gewoonweg een spannend boek schrijven waarin de lezer kan verdrinken.’

Meer avonturen

Op de vraag of er nog meer avonturen van Jean-Pierre gaan verschijnen, klinkt het beamend: ‘Dat zou zeker nog wel eens kunnen, er is nog voldoende te onderzoeken in onze wereld. Dit zou wel eens een serie kunnen worden.’

De kogel is door de kerk wat betreft de lancering van het boek. Als locatie is gekozen voor Theater Den Enghel te Bergen op Zoom. Op zaterdag 5 september is er al een vrije inloop vanaf 15:00 uur. De aanvang van de presentatie staat voor 16:00 uur gepland. ‘We hebben gekozen voor Theater Den Enghel, omdat er daar nog een behoorlijk aantal mensen aanwezig kan zijn, terwijl we toch aan alle corona regelgeving voldoen. Die anderhalve meter afstand is hier geen probleem.’

Er is muzikale ondersteuning door zangeres Sabine van der Zwan en er zijn een aantal sprekers, waaronder de Belgische schrijver Marc Kerkhofs.

Fantasy drieluik

Sonn Franken is momenteel ook bezig met het derde deel van zijn Fantasy drieluik. “De Oversteek” en “Bleke Demonen” kwamen al eerder uit. Zo verschenen er ook al drie gedichtenbundels van zijn hand, een groot Vastenavendboek, een bundel korte verhalen en een oorlogsroman met als titel “In de schaduw van de waarheid”. Een boek waarvan overigens dit jaar nog een Duitse editie op de Duitse markt gebracht zal worden. Het ligt aan de Corona perikelen wanneer dit boek daadwerkelijk in Duitsland gepresenteerd gaat worden.

“Dossier Europa” wordt uitgebracht door uitgeverij Boekenindustrie. ‘Ik heb gewoon een goed gevoel bij deze mensen. Ze begrijpen me, ondersteunen me en komen telkens weer met een prachtige cover. Ja, ik heb gewoon een klik met deze uitgeverij en het voelt voor mij heel natuurlijk om een nieuw manuscript bij hen aan te bieden,’ aldus Sonn Franken.

Presentatie Dossier Europa”

Datum: 5 september 2020
Locatie Theater Den Enghel, Grote Markt 19 – Bergen op Zoom
Tijd: Inloop 15:00 uur, Aanvang 16:00 uur

Uitreiking 1e exemplaar omstreeks 17:00 uur
Muzikale ondersteuning Sabine van der Zwan
Diverse sprekers Belgische schrijver Marc Kerkhofs en anderen…
Spannende verrassing ………
I.v.m. Covid-19 Om zeker van een plaats te zijn, gelieve te reserveren:
Meldt naam, email adres en telefoonnummer

Reserveren bij: [email protected] of  [email protected].

Reacties