Burgemeester Petter en loco-burgemeester Van der Velden positief getest op corona

Burgemeester_Petter
Foto: Jan Krijtenburg

Burgemeester Frank Petter is momenteel herstellende van corona. De burgervader liep zeer waarschijnlijk vorige week corona op toen hij in het Bravis-ziekenhuis verbleef vanwege complicaties na een regulier darmonderzoek. Dat meldt de gemeente op har website.

In een bericht aan de gemeenteraad laat de burgemeester weten dat hij afgelopen weekend positief is getest op Covid-19 en dat het ziekenhuisverblijf in het Bravis ziekenhuis daar waarschijnlijk de oorzaak van is. Tot op heden gaat het om milde klachten. Tenslotte laat hij weten dat hij hoopt zijn werk weer zo snel mogelijk te hervatten.

Ziekenbezoek

Omdat loco-burgemeester Patrick van der Velden vorige week op bezoek is geweest bij burgemeester Petter, heeft ook hij zich laten testen. Maandagavond bleek ook die test positief. Het loco-burgemeesterschap is daarom inmiddels overgenomen door Barry Jacobs. Hij heeft dinsdag een sneltest laten doen. Die was negatief.

Ook de andere wethouders en een aantal ambtenaren die afgelopen vrijdag samen hebben gezeten, laten zich testen. Overigens heeft niemand gezondheidsklachten.

Reacties