Zoomman: Nieuwe triatlon in Bergen op Zoom loop, fiets en zwem je solo

Martijn van Schaik organiseert een triatlon: Zoomman
Foto:

Afgelopen periode waren er weinig wedstrijden en dat zal nog wel even zo blijven. Dus na lang wikken en wegen organiseert Martijn van Schaik een triatlon. De hardloop, fiets en zwem marathon vindt plaats rond de Zoom, vandaar de naam Zoomman cq/ zoomwoman. “Helemaal alleen door het Brabantse Walhalla, rond de Zoom en Zoommeer. Of waar dan ook. SOLO een halve of een eenderde triathlon, lekker aan het begin van het seizoen. Om uit de winter te komen”, zo omschrijft Martijn van Schaik het.

Even kort de geschiedenis tot nu toe. Het begon met een youtubevideo over iemand die de legendarische Norseman solo ging doen. Daar kwam een langer sluimerend verlangen bij: weer een triatlon in Bergen op Zoom organiseren. Na wat broeden en proberen werd het duidelijk. Martijn van Schaik (De Bananenwinkel) organiseert de Zoomman/Zoomwoman Solo, tussen 24 april en 2 mei 2021. Voor iedereen, maar wel allemaal alleen.

Duursportwalhalla

Het sluimerende verlangen van een triathlon in Bergen op Zoom komt door het besef dat de Brabantse Wal en duursportwalhalla is. Heuveltjes, bos, polder, hei, zee, vergezichten veel fietspad, veel singletrack. Daar komt bij dat  hier in Bergen op Zoom niet al een triatlon was: de Jan Wijten Memorial. Dat was een compacte triatlon rond de Bergse Plaat.

Halve en driekwart triatlon

“Het idee leek een tijd lang lastig te organiseren, maar eigenlijk is het inmiddels best goed te doen, maar nog wel wat werk. En dus gaat het gebeuren”, zegt de organisator. Omdat er veel moeten kunnen meedoen, maar dat het wel een stoere en flinke uitdaging hoort te zijn, zijn er twee afstanden (1/2 en 1/3 triatlon) met heel veel deelnamemogelijkheden.

Studio Velo zorgt voor prijzen die te verdienen zijn op de twee afstanden op het parcours, afgelegd in één dag. Van alle overige varianten, op andere parcoursen of over meerdere dagen, worden geen ranglijst en gemaakt, maar verloot de organisatie prijzenpakketten.

 

 

Reacties