Maarten van den Boom (ZuidwestTV) in Vastenavend Podcast, Mottes Ore

Heel veel vrijwilligers zorgen samen met Maarten van den Boom ervoor dat de intochten en optochten van Zuid-West Brabant op tv komen. Dé man van ZuidWestTV/FM is de zeer leutege gast van Mottes Ore aflevering 9.

Hierboven staat deel 1! In dit deel blikken we terug naar de Vastenavend van Maarten toen hij nog wat kleiner was. Wist je dat hij in een dweilband zat? Of naja als hij de band kon vinden. Bekijk snel deel 1 en geniet
 
In deel 2 laat Maarten ons weten hoe een dag met ZuidWestTV er uit ziet tijdens de dinsdag van de optocht. Ian schijnt zijn licht op het belang van digitaal Vastenavend vieren dit jaar en we hebben het met Maarten nog over de toekomst van de Vastenavend. Beluister en bekijk deel 2 hieronder:

De leukste en mooiste Vastenavend verhalen komen langs in de podcast Mottes Ore. Op 1 februari komt de aflevering met Joost van Dongen live. Joost vertelt over hoe makkelijk dweilen is, zolang je er niet bij nadenkt. Ook is Wiljan Vloet te gast, oud voetbaltrainer van onder andere ADO Den Haag, Sparta en FC Den Bosch. Hij is geen Bergenaar, maar viert toch vol overtuiging Vastenavend. Maar hoe beleeft hij het feest der feesten? De aflevering met Wiljan Vloet staat nu live en is te zien via YouTube en te beluisteren via Spotify. Tot en met 15 februari komt er elke maandag en donderdag een nieuwe aflevering online.

Zet YouTube aan, zoek op Vastenavend en je ziet een heleboel leutege beelden van de Vastenavend. Bandjes, Dweilbandfestival Acts en optochten. Ook Mottes Ore staat hiertussen, dé Vastenavend podcast. Er zijn al een heleboel leutege verhalen online gezet, zoals die van Marijn Withagen (eigenaar van café ’t Slik). Hij vertelt over hoe hij het feest ziet groeien en hoe vroeger het Vastenavend feest voor hem er uit zag. Of het verhaal van Jan de Nijs, de man die voor de Vastenavend de deuren langsgaat als ICB’er om het feest te kunnen financieren. Hoe maakt hij van 5 Euro, 10 Euro? Ook staan de afleveringen met ID99 (Bouwklup In d’n Gouwe Geit) en Déér Voelde Niks Van (Dweilband) op Spotify en YouTube.

Reacties