‘Bergen op Schoondag’ met wethouder en SDW

Foto: SDW

SDW-bewoners Zuiderdreef ruimen samen met wethouder en SDW-bestuurder hun wijk op.

Jongerengroep

De jongerengroep van SDW woonlocatie Zuiderdreef in Bergen op Zoom maakten vandaag hun wijk schoon. Ook wethouder Patrick van der Velden, SDW bestuurder Ingrid van Huijkelom en unitmanager Andrea Naalden van SDW staken de handen uit de mouwen. Zij deden dit in het kader van de actie “Bergen op Schoondag”.

Bewoners Eva en Joyce vertelden: “We vinden het belangrijk dat onze wijk schoon is. De dieren en de mensen hebben er last van.” De acht jongeren in de leeftijd van 15-30 jaar hadden eerder aan de gemeente Bergen op Zoom laten weten graag wat te willen betekenen voor hun wijk. De wethouder vond dit een heel goed initiatief en bracht daarom vandaag prikstokken, vuilniszakken, handschoenen en veiligheidshesjes langs. Eva en Joyce waren onder de indruk: “Wat een mooie spullen hebben we gekregen.”

Zuiderdreef in Bergen op Zoom

De SDW woonlocatie Zuiderdreef in Bergen op Zoom is nog relatief nieuw. De bewoners verhuisden in september naar deze nieuwe locatie. Aan de Zuiderdreef biedt SDW groepswonen en appartementen voor volwassenen met een verstandelijke beperking en eventueel bijkomende problematiek. SDW vindt het belangrijk dat de cliënten middenin de samenleving staan. Daarom staat ook deze woonlocatie in een woonwijk. Het idee om mee te doen aan de actie kwam van de bewoners zelf.

Unitmanager Andrea: “De jongeren zijn heel erg trots op hun nieuwe woning en wonen met veel plezier in deze wijk. Ze wilden wat terug doen voor hun medebewoners. En de wijk netjes houden past hier heel goed bij.” De jongeren willen het niet laten bij één dag. De groep gaat na vandaag door met afval opruimen. Van de gemeente hebben zij hiervoor speciale Saverpassen gekregen. Bestuurder Ingrid van Huijkelom van SDW: “De jongeren waren erg enthousiast om hun woonwijk mooier te maken. En ook van de buurtbewoners kregen ze veel enthousiaste reacties op hun actie. Het is super dat zij op deze manier bijdragen aan de wijk waarin zij wonen.”

Bergen op Schoondag

De gemeente organiseert jaarlijks een Bergen op Schoondag. Wethouder Patrick van der Velden: “Helaas is zwerfafval nog steeds een probleem. Met deze dag willen wij hier aandacht voor vragen en Bergen op Zoom gelijk weer wat schoner maken. Ik vind het heel mooi dat de cliënten van SDW hier hun steentje aan bij willen dragen. Als mensen hun eigen afval op zouden ruimen, zou dit niet nodig zijn. Laat het een voorbeeld zijn voor iedereen, maar vooral ook een signaal aan de veroorzakers om hun afval op een nette manier in afvalbakken in de openbare ruimte of thuis te deponeren.” Door corona konden er dit jaar geen grote groepen aan de slag. De jongeren van de woongroep van SDW zitten samen in één bubbel. Daarom konden zij wel met elkaar aan de slag.

Reacties