Groene golf Randweg voor langere tijd uitgeschakeld

Foto: Vincent Krijtenburg

Tot circa april 2023 zal de groene golf over de kruisingen Randweg – Marconilaan, Randweg – Melanenweg, Randweg – Ringersweg en Randweg – Halsterseweg Noord niet werken.

Op 14 december startte de vervanging van de verkeersregelautomaten op de kruisingen Randweg – Marconilaan, Randweg – Melanenweg en Randweg – Ringersweg. Deze automaten naderen het einde van hun technische levensduur en worden vervangen door nieuwe exemplaren.

Tevens start 10 januari 2022 de uitvoering van de reconstructie Halsterseweg Noord. Hierdoor verplaatst een groot gedeelte van het verkeersbeeld van de kruising Randweg – Halsterseweg Noord naar de kruising Randweg – Ringersweg. Hierdoor moet er een tijdelijk verkeerslichtenscenario ingeregeld worden op de kruising Randweg – Ringersweg, waardoor de groene golf ook niet actief kan zijn.

Werkzaamheden aan de Halsterseweg duren tot medio april 2023. Tot die tijd zal de groene golf dan ook uit de lucht zijn. Op de Randweg verschijnen waarschuwingsborden dat de groene golf is uitgeschakeld door deze werkzaamheden.

Bij start werkzaamheden Halsterseweg plaatsen wij ook waarschuwingsborden ‘kans op file’ ter hoogte van het tankstation op de Randweg. Hierdoor is de weggebruiker gewaarschuwd dat er een kans op file ontstaat door werkzaamheden aan de Halsterseweg.Na april 2023 zal er weer een groene golf actief zijn.

Cookieinstellingen