Protestactie bij De Zeeridder

Protest bij De Zeeridder in maart 2022
Protest bij De Zeeridder in maart 2022
Foto: Jan Krijtenburg

Woensdagmiddag hield een groep ouders een demonstratie bij vrije school De Zeeridder in Bergen op Zoom.

Veel te krappe huisvesting

Met spandoeken en borden protesteerden de groep ouders tegen de veel te krappe huisvesting van de school. Carolien Blom, één van de ouders, vertelde dat de school nu anderhalf jaar bestaat. De school startte met vijf ouders en één klas in de Krabbenkooi maar groeide zo snel dat een grotere locatie nodig was.
Nu is de school in het schoolgebouw aan de Frans Halsstraat 25 in Bergen op Zoom gevestigd, een locatie die gedeeld wordt met GGD West-Brabant, Consultatiebureau TWB, basisschool en kinderdagverblijf Het Palet.
Maar ook deze locatie is te krap. Zo krap dat het gym/speellokaal opgeofferd is om als kleuterklaslokaal te dienen en er ook les gegeven wordt in de lerarenkamer annex directiekantoor.

Isolde Nieuwenhuizen, onderwijs assistent van de school voegde daar aan toe dat er volgend jaar een klas bij komt, maar dat daar nu helemaal geen ruimte voor is. Juist omdat het een vrije school is waar de kinderen ook hun creativiteit moeten kunnen ontwikkelen is een passende locatie zo belangrijk, bij voorkeur in of nabij de natuur

In gesprek met de gemeente

De reden dat de meer dan twintig ouders voor de deur van de school stonden te protesteren was dat er op dat moment een gesprek gaande was tussen de bestuursdirecteur van stichting ABBO, de directeur van de school Tamar Chavardès en twee leden van de medezeggenschapsraad met twee directeuren/ambtenaren van de gemeente.

School directeur Tamar Chavardès vertelde dat de nu vertrekkend wethouder onderwijs, Petra Koenders, eerder had beloofd het op te lossen voor haar vertrek en daar dus niet in geslaagd was. Er is toegegeven door de gemeente dat de gemeente nalatig heeft gehandeld in de huisvestingsproblematiek van De Zeeridder. “Met schaamrood op onze wangen”, maar daar krijg je geen lokalen door.
Chavardès was erg teleurgesteld dat er vanuit de gemeente geen oplossingen geboden werden en dat er alleen de belofte gedaan werd een ’tijdspad toe te sturen’ voor zowel de tijdelijke als permanente huisvesting.

Telefoneren tijdens een vioolles

Management assistent Marrit Langenberg voegde er nog aan toe dat het werk voor haar en Chavardès erg moeilijk was omdat er les gegeven wordt in de ruimte die eigenlijk als hun kantoor bedoeld was, zodat voor bijvoorbeeld een telefoongesprek uitgeweken moet worden naar de gang. Telefoneren tijdens een vioolles of timmerklas gaat helaas niet zo goed. Ook een leerling even apart nemen voor een gesprek is door gebrek aan ruimtes erg moeilijk.

Links

Cookieinstellingen