Dit zijn de helden die honderden kilometers gaan fietsen voor het goede doel

Deze maand fietsen achttien mensen vanuit het Drentse Exloo naar Bergen op Zoom. Hun doel is om geld en aandacht te krijgen voor de dodelijke ziekte CF. Acht van de sportieve helden komen uit de gemeente Bergen op Zoom.

Op 26 augustus vertrekken de fietsers vanuit Exloo. Ze rijden via Arnhem naar Bergen op Zoom. Een tocht van meer dan 300 kilometer. Naast de achttien fietsers gaan er vijftien mensen mee in het begeleidingsteam. Zij besturen de volgwagens, zorgen voor fysiotherapie en voor facilitaire ondersteuning.

Hieronder staan de mensen uit de gemeente Bergen op Zoom die meewerken aan de fietstocht als begeleider of als fietser. Daarnaast zijn er drie medewerkers uit Woensdrecht, vijf uit Reimerswaal en zelfs mensen uit Limmen, Breda, Goes, Castricum, Bakkum, Heerde Deventer en Exloermond.

 1. Karin van Broekhoven, Halsteren, Begeleiding
 2. Marieke van Broekhoven, Halsteren, Fietsen
 3. René van Broekhoven, Halsteren, Fietsen
 4. Barbara Dierink, Bergen op Zoom, Fietsen
 5. Conny van der Himst, Bergen op Zoom, Begeleiding
 6. Gijs van der Himst, Bergen op Zoom, Begeleiding
 7. Martijn van der Himst, Bergen op Zoom, Fietsen
 8. Theo van der Himst, Bergen op Zoom, Fietsen
 9. Ian Moerings, Bergen op Zoom, Begeleiding
 10. Joost Moerings, Bergen op Zoom, Fietsen
 11. Marina Moerings, Bergen op Zoom, Begeleiding
 12. Ferd Quik, Bergen op Zoom, Begeleiding
 13. Lucia Quik-Kuipers, Bergen op Zoom, Fietsen
 14. Sanne Quik, Bergen op Zoom, Fietsen
 15. Sjaak Suijkerbuijk, Halsteren, Begeleiding

Onderzoek

Met de indrukwekkende tocht willen de deelnemers geld inzamelen voor onderzoek naar medicijnen voor de dodelijke ziekte Cystic Fibrosis (CF), de taaislijmziekte. “In Nederland lijden er 650 kinderen aan deze ziekte. Zonder medicijnen is hun levensverwachting maximaal 40 jaar”, zegt Richard van der Mast, organisator en deelnemer. De opbrengst gaat naar de Nederlandse Cystic Fibrosis stichting (NCFS). Ze zetten zich in voor een langer en beter leven voor mensen met Cystic Fibrosis. De NCSF behartigt belangen, geeft voorlichting, maakt lotgenotencontact mogelijk en zet zich in voor onderzoek.

Aankomst

De aankomst in Bergen op Zoom op 27 augustus is naar verwachting om 18:00 uur op de Grote Markt. Een groep van 8 fietsers zal dit jaar ook de heenreis naar Exloo op de fiets afleggen. Zij vertrekken al op 23 augustus.

Derde keer

Deze fietstocht wordt voor het derde achtereenvolgende jaar gehouden. De eerste editie was in 2015. Toen werd er gefietst van Bergen op Zoom via Bakkum naar Ter Herne (Friesland). In 2016 was de start wederom in Bergen op Zoom en ging de route via Weert naar het eindpunt in het Limburgse Gulpen.

Donatie

Via de speciale projectpagina kunnen mensen een donatie doen. Begin augustus staat de teller op ruim 2600 euro. Vorig jaar werd er stond de teller uiteindelijk op bijna vijfduizend euro. Link naar de projectpagina: https://acties.ncfs.nl/team/fietsen-voor-en-tegen-cystic-fibrosis “Elke bijdrage wordt zeer gewaardeerd en is een stap op weg naar genezing van deze meest dodelijke ziekte”, benadrukt Richard van der Mast.
Lees ook: Verslag van vertrek naar Limburg in 2016 (link opent in nieuw tabblad)

Lees ook: Verslag van vertrek naar Friesland in 2015 (link opent in nieuw tabblad)

Lees ook: Artikel over de voorbereiding in 2015 (link opent in nieuw tabblad)

Reacties