Voorbereidingen eerste Bergs Cultuur Festival in volle gang

Direct contact met je geliefde auteur, danser, zanger, koor of kunstenaar staat voorop tijdens het eerste Bergs Cultuur Festival.

De voorbereidingen zijn in volle gang. “Aanstaande week komen alle deelnemende kunstenaars en fotografen bij elkaar in Den Enghel om gezamenlijk te kijken hoe de expositie ingericht gaat worden. De kunstenaars kunnen hun wensenlijstje tevoorschijn trekken en de mannen van Nuijten kunnen ter plaatse uitleggen wat de mogelijkheden zijn en hoeveel werk iedereen kan exposeren”, aldus Sonn Franken, een van de organisatoren van het Bergs Cultuur Festival.

Volkan Tasdan gaat het Bergs cultuur festival presenteren. “Volkan is een geliefd, bekend en veelzijdig persoon. Hij beoefent al jaren een van de cultuuruitingen, namelijk dans. Hij is graag gezien in Bergen op Zoom en omstreken en dat is natuurlijk meegenomen als we veel publiek over de vloer willen krijgen. Maar misschien wel het belangrijkste is dat Volkan rebels is, buiten gebaande paden durft te treden. Precies zoals wij met het festival willen. Hij zoekt de verbinding en samenwerking met anderen maar het wordt nooit het geijkte routineuze recept” Zegt Franken.

Deze week zal het programma grotendeels vorm krijgen met veel muziek, dans, presentaties en lezingen. Direct contact met je geliefde auteur, danser, zanger, koor of kunstenaar staat voorop, dus zal het publiek alle kans krijgen om een persoonlijk praatje aan te knopen. “Met ruim dertig deelnemers aan mensen en groepen, zelfs vanuit internationale oorden, is het festival groter dan ik had durven dromen”, zegt Franken. De presentator Volkan Tasdan heeft daar nog iets aan toe te voegen: “Wat geweldig dat het zo’n brede samenwerking biedt tussen allerlei verschillende vormen van cultuur. Het mooie is ook dat vanaf en door dit festival iedereen de kans krijgt om met een andere cultuurvorm te praten en te zien of er een bijzondere samenwerking of project mogelijk is.”

Het Bergs Cultuur Festival vind plaats op zaterdag 7 oktober 2017. Vanaf 12:00 uur is iedereen welkom en de officiële opening wordt verwacht om 13:00 uur door de Bergse wethouder van Cultuur. Vanaf 18:00 uur zal de folkband “Navenant” voor een vrolijke afsluiter zorgen van deze bijzondere en feestelijke culturele dag.

Locatie:
Den Enghel
Grote Markt 19
Bergen op Zoom
Noord Brabant – Nederland

Reacties