Expositie Marloes Rijper in de Vrijmetselaars Loge Bergen op Zoom

Foto: Jan

In de Vrijmetselaars Loge aan de Engelsestraat 30 in Bergen op Zoom werden zondagmiddag werken van Marloes Rijper geëxposeerd.

Marloes bij één van de op haar vakanties geïnspireerde werken

René Reijpert, de ceremoniemeester van de Loge, legde uit dat er, ter gelegenheid van het 250 jarig bestaan van de Vrijmetselarij Loge in Bergen op Zoom, elke eerste zondag van de maand een sociaal-culturele activiteit georganiseerd wordt. Deze zondag was dat een expositie van werken van Marloes Rijper.

Twee in opdracht gemaakte werken van dansende stellen kregen een ereplaats in de Loge

Van twaalf uur tot zes uur was er, verdeeld over twee verdiepingen in de Loge aan de Engelsestraat, een gevarieerd aanbod van werken in ecoline, acryl en Oost-Indische inkt te zien.

Marloes is al jong beginnen met tekenen en schilderen. Na een aantal jaren les van Carolien Loos in Halsteren heeft ze nu, al vanaf haar zestiende, les van Hendrik Boot.
Haar inspiratie haalt Marloes uit verschillende hoeken. Veel van haar werken zijn geïnspireerd op wat ze in haar vakanties gezien heeft. Ook tekent en schildert ze op locatie tijdens haar vakanties in het buitenland.

Huizen en een bootje in Rovinj, Kroatië

Haar werk op deze expositie varieert van wat grotere doeken zoals van de piramides in Egypte, het stadje Rovinj in Kroatië en een veld zonnebloemen in Frankrijk, tot stillevens van een paar kersen, een vlieg of een bloem.

Lelie en vlieg

Eén van haar inspiratiebronnen is een actie tegen pesten. Een aantal van haar werken zijn daarop geïnspireerd en Marloes hoopt dan ook via haar werken mensen aan het denken te zetten.

Schilderij van een eenzaam (gepest) meisje in het bos

Naast opdrachten voor ‘gewone’ schilderijen heeft Marloes ook muurschilderingen in restaurant Napoli in bergen op Zoom gerestaureerd. Ook maakt zij nieuwe muurschilderingen. Van een muurschildering en haar restauratiewerk hingen ook foto’s op de expositie.

Andere activiteiten in de Loge

De volgende sociaal-culturele activiteit bij de Loge in Bergen op Zoom is een optreden van het klarinetkwartet “The Four Roses” op 3 december.
Tijdens de activiteiten, ook tijdens de boekenmarkten die elke eerste zondag van de maand gehouden worden, staat er een collectebus in de hal, waar geld ingezameld wordt voor lokale goede doelen zoals het inloophuis en maaltijden voor dak- en thuislozen.

Boekenmarkt op elke 1e zondag van de maand

 

 

Reacties

Cookieinstellingen