Bravis eerste ziekenhuis met digitaal rustpunt: virtueel een kaars aansteken en een wens delen

Foto: Bravis

Het Bravis ziekenhuis opent op initiatief van de dienst geestelijke verzorging als eerste ziekenhuis een digitale rustplek, het Bravis Rustpunt: www.bravisrustpunt.nl. Patiënten en bezoekers kunnen op deze plek even tot rust komen, maar ook uiting geven aan emoties als hoop en blijdschap, verdriet en zorgen.

In beide hoofdlocaties van het Bravis ziekenhuis is sinds jaar en dag een stilteruimte ingericht. Geestelijk verzorger Beatrijs Hofland: “In een ziekenhuis krijgen patiënten, familie, bezoekers en medewerkers, dagelijks te maken met sterke emoties. Veel mensen vinden het prettig om hun verdriet, angst, stress en zorgen, maar ook hun blijdschap en verwachtingen een plek te geven. En even op adem te komen. Een stilteruimte kan daarbij helpen.”

Digitale ruimte

Vanuit de wens om een rustige plek te bieden die altijd toegankelijk is, ontstond het idee om op de website van het ziekenhuis, www.bravisziekenhuis.nl, een digitale ruimte in te richten.
Beatrijs Hofland: “Bezoekers kunnen online een virtuele kaars plaatsen en een wens delen. Je vindt in deze ruimte teksten, meditaties, muziek en afbeeldingen van inspirerende kunstwerken.” Door regelmatige updates vindt de bezoeker altijd een passend beeld of juiste tekst.

Delen

Het digitale Rustpunt is na maanden van voorbereiden een plek geworden waar heelheid centraal staat. Gevoelens en gedachten kun je er vrijuit laten stromen en blijdschap en verdriet delen.
In de ruimte kan men kiezen uit diverse thema’s: hoop, troost, kracht, verdriet en vieren, met bijbehorende beelden en teksten. Het interactieve deel biedt de mogelijkheid om een wenskaars te plaatsen en een daarbij horende wens te plaatsen. Dit bericht komt op de website te staan en kan via sociale media worden gedeeld.

Brave

Het openen van het digitale rustpunt is mede mogelijk gemaakt door het Brave Innovatie Team van het Bravis ziekenhuis. Het team bestaat uit een aantal medewerkers en medisch specialisten van diverse zorg- en ondersteunde afdelingen. Zij houden zich naast hun werk actief bezig met e-Health. Ingebrachte ideeën worden uitgetest en bij gebleken geschiktheid ook uitgerold.

Bron: Bravis

Reacties