Dit zijn de mooiste natuurfoto’s die werden ingezonden voor de wedstrijd van IVN Groen Zoom

In december heeft IVN Groene Zoom een fotowedstrijd uitgeschreven. Er waren veertig inzendingen en inmiddels zijn de winnende foto’s bekend.

Omdat natuur door jong en oud beleefd wordt, zijn er twee leeftijdscategorieën gecreëerd voor het inzenden van een foto:

  1. voor jeugd tot 16 jaar en
  2. vanaf 16 jaar.

De twee makers van de beste foto in hun categorie mogen samen een keer meelopen met boswachter Erik de Jonge van het Brabants Landschap. Zij kunnen eens (zo gewenst met de camera in de hand) met hem meekijken en zien wat hij zoal tegenkomt in de natuur. De makers van de andere winnende foto’s krijgen een dvd van Mark Kapteijns. Deze bekende filmmaker heeft meerdere succesvolle, prachtige natuurfilms op zijn naam staan, opgenomen in gebieden van het Brabants Landschap.

Top 10
Een overzicht van de 10 beste foto’s komt binnenkort ook te hangen in het bezoekerscentrum de Kraaijenberg van het Brabants landschap en is daar tijdens de bezoekuren voor iedereen te bekijken.

De winnende foto’s van volwassenen zijn:
Op de eerste plaats staat ‘IJzige kou op de Brabantse Wal’. Deze foto is gemaakt op Kortenhoeff door Ellis Pellegrom.
Commentaar van de jury: De ijzige kou is bijna voelbaar. De prachtige pollen op de voorgrond en de grillige bomen daarachter geven de foto samen met de nevel een hele bijzondere geheimzinnige sfeer. Ook na meerdere keren kijken blijft deze foto mooi. Verdeling van de drie prominente bomen in de foto is ook sterk. 

 

Op de tweede plaats ‘Dintelse Gorzen’ gemaakt door Leanne de Ruiter
Commentaar van de jury: Over deze foto valt veel goeds over te zeggen. Knap gezien, want aan dit plaatje lopen de meeste mensen voorbij. Boom, zon, horizon, groene glooiing, lijnen in de lucht; het staat er allemaal mooi op.

En op de derde plaats ‘Reëen in de ochtendrijp bij de Waterlinie’ gemaakt door Nardi Boekesteijn.
Commentaar van de jury: ‘Mooie en hele scherpe foto’

 

De categorie tot 16 jaar heeft twee winnende foto’s opgeleverd en die zijn gemaakt door de zusjes Sophia en Isabelle Mies uit Halsteren!
Isabelle (8 jaar) heeft een foto gemaakt van de waterplas onderaan de steilrand bij de Kraaijenberg en Sophia (9 jaar) kiekte een knop van een hazelaar die ondanks het seizoen door haar op de foto gezet kon worden.
Commentaar van de jury: Knap dat Sophia van 9 jaar al zo’n oog voor detail heeft. Isabelle haar foto is de winnende foto omdat het al een leuke landschapsfoto is, gemaakt door een kind van 8.  Boswachter Erik de Jonge heeft al aangegeven dat beide zusjes een keer mogen meelopen als hij op pad is voor zijn werk.

Cookieinstellingen