Archeologische Stadswandeling ‘Historische Stadsgrenzen van Bergen op Zoom’

Vanwege de Nationale Archeologiedagen (13 t/m 15 okt) en de Maand van de Geschiedenis (oktober) organiseert Stichting In den Scherminckel op zondag 15 oktober om 10.30 uur de archeologische stadswandeling ‘’Historische Stadsgrenzen van Bergen op Zoom’.

De afgelopen jaren zijn veel van de historische stadswallen, -ommuring, stadspoorten en vestingwerken aangetroffen bij archeologische opgravingen. Zijn dit allemaal gelukstreffers geweest?

Boeren, Burgers, Buitenlui….” riep de stadsomroeper voor aanvang van de jaarmarkt. In de middeleeuwen was heel duidelijk wie tot welke groep behoorde. Binnen de stad woonden de burgers, erbuiten de boeren en buitenlui. Maar hoe zag die grens tussen binnen en buiten er eigenlijk uit? Was het een muur? Of toch iets anders? Waar zijn al die muren nu gebleven? En hoe zit dat met die vestingwerken, kunnen we die ook nog vinden? Zijn deze vondsten ook allemaal gelukstreffers geweest?

Uit recent archeologisch onderzoek zijn meer gegevens bekend geworden over de historische grenzen van de stad Bergen op Zoom. Muren, wallen, stadspoorten en vestingwerken uit verschillende periodes zijn opgegraven en gedocumenteerd. Samen met de gids van Stichting in den Scherminckel ontdekt u het archeologische verhaal van de historische stadsgrenzen van Bergen op Zoom.

“Archeologie is een buitensport!” Loopt u ook met ons mee?

Zondag 15 oktober 2017
Start: Grote Markt (voor Oude Stadhuis) Bergen op Zoom
Aanvang: 10.30 uur
Duur wandeling: 1,5 uur

Voor deelname aan deze stadswandeling dient u goed ter been te zijn.
Aanmelden vooraf is niet nodig. Deelname is kosteloos.