Fototentoonstelling in Gertrudiskerk en De Maagd

Tijdens de open monumentendagen op 9 en 10 september wordt er door de fotoclubs uit Bergen op Zoom een fototentoonstelling georganiseerd.

Iedere exposant, op FixedFocus na, zal op haar/zijn eigen manier uitdrukking geven aan het landelijk thema van de open monumentendag “Boeren, Burgers en Buitenlui”. De leden van FixedFocus  exposeren met  vrije opdrachten. Fotoclub Nadir exposeert in de Gertrudiskerk .

In Stadsschouwburg de Maagd exposeren op de begane grond in de linker vleugel  Fotogroep Zuidwesthoek en  fotoclub Click-Et.  In de rechtervleugel  exposeren  fotoclub FixedFocus en  fotogroep  4Zoom.
Op de 1e verdieping laten de gevorderde cursisten van Albert Joosen hun werk zien.

Het is voor de eerste keer dat de Bergse fotoclubs/groepen samen een expositie organiseren.  De samenwerking vloeit voort uit een initiatief om in 2019 een fotomanifestatie te realiseren, onder de naam FOBOZ, waaraan vernoemde clubs zullen deelnemen.  De bedoeling  is dan om ook alle fotoclubs van de Brabantse Wal uit te nodigen en dit eventueel uit te breiden met andere foto gerelateerde activiteiten.

Een denktank is in het leven geroepen om een zo aantrekkelijk mogelijk programma samen te stellen. Het jaar 2019 leent zich daar bij uitstek voor, daar in dat jaar 75 jaar bevrijding van de regio gevierd wordt  en de fotoclubs/groepen zullen zich dan ook in 2019 met de fotomanifestatie FOBOZ presenteren met het thema VRIJ .

Een opmaat naar 2019 is de expositie tijdens de monumentendagen op 9 en 10 september a.s. waarbij u van harte uitgenodigd wordt om te komen kijken naar de mooie serie foto’s van amateurfotografen uit Bergen op Zoom.

Openingstijden:
zaterdag 9 sept. 10.00 tot 17.00 uur
zondag 10 sept. 12.00 tot 17.00 uur