IVN en Nareka excursie naar het Moretusbos

Foto:

De natuur en cultuur gaan samen in het Moretusbos. Ga kijken met IVN en Nareka!

De natuurgidsenvereniging Nareka in Kalmthout en IVN Groene Zoom werken samen bij het organiseren van excursies aan zowel Nederlandse als Belgische zijde van de grens.
Op zaterdag 21 oktober gaat de excursie naar het Moretusbos. Het accent ligt op het samengaan van cultuur en de natuur.

Ten westen van Putte, op de grens van Belgiƫ en Nederland ligt het landgoed Moretusbos, dat in opdracht van de jonkheer Moretus in het midden van de 18e eeuw werd aangelegd. Het kasteel Ravenhof en het theehuis Gloriƫtte werden ook in die tijd gebouwd en dit alles in barokstijl.

Oude lanen, zichtlijnen, een sterbos en andere elementen die zo kenmerkend zijn voor een landgoed zijn aanwezig. De gids zal vertellen over hetgeen het invallen van de herfst betekent voor de natuur in het bos. Ook komt de geschiedenis van Ravenhof en Maretusbos aan bod. Wat te denken van toponiemen als Huzarenberg en Geldberg?

Oude bomen trekken veel vogels aan en ieder jaar broeden hier dan ook soorten als zwarte specht, grote bonte specht, boomklever en boomkruiper. Een aantal van die vogels zijn hier ook in de herfst te zien en te horen.

De wandeling begint op 21 oktober om 14.00 uur op de parkeerplaats van het Ravenhof, Oudbroek 4 Stabroek en duurt ongeveer 2,5 uur. Deelname is gratis.