Kunsten in de Monumenten

Beleef Kunsten in de Monumenten in de gemeentes Bergen op Zoom, Steenbergen en Woensdrecht elk jaar in het tweede weekend van september (tijdens de Open Monumentendagen). Kunsten in de Monumenten 2016 trok maar liefst 30.000 bezoekers! Kijk voor een sfeerimpressie bij Terugblik.

De gemeente Bergen op Zoom organiseert de landelijke Open Monumentendagen onder de noemer ‘Kunsten in de Monumenten’; een festival vol historie, optredens, hedendaagse kunst, cultuur en leuke activiteiten. Heel wat monumenten openen in het tweede weekend van september hun deuren voor publiek, kunstenaars en artiesten. Erfgoed, muziek, theater, mode, kunst en beweging komen hier samen. Een levendig programma vol cultuur en vermaak spreekt jong en oud aan. Met de verhalen van enthousiaste gidsen voel je de historie! Het landelijke thema kom je overal tegen. Behalve bij het event PopMonument is de toegang overal gratis.

Theater, muziek, dans, beeldende kunst, film en fotografie brengen de vele monumenten tot leven. Cultuur leeft in Bergen op Zoom, ‘Theater van het goede leven’. Kunsten in de Monumenten brengt zeer uiteenlopende kunstvormen op bruisende wijze samen.

Artiesten en kunstenaars bieden een levendig programma vol cultuur en vermaak dat jong en oud aanspreekt. Van shanty tot klassiek, van swingende pop tot verstilde harpklanken, van ballet tot acrobatiek, van outdoor foto-expo tot interactieve eetkunst, van schrijven tot schieten: er is voor elk wat wils te beleven. Check het programma op: http://www.kunstenindemonumenten.nl/