Moss herboren terug in Bergen op Zoom

10 jaar na het uitbrengen van hun eerste album “The Long Way Back” heeft Moss hun vijfde album, genaamd Strike, uitgebracht. De band klinkt als herboren, in vergelijking met “Ornaments” uit 2012 en “We Both Know The Rest Is Noise” uit 2014. “Strike” klinkt daarentegen lichter. Vrijdag 20 oktober staan ze in Gebouw-T, Bergen op Zoom.

“Strike” is het album waar het allemaal om gaat. De kant waar de band op gaat met dit album is, dat ze hun muzikale verleden achter zich laten maar toch verassend zichzelf blijven. Het album kun je omschrijven als levenslustig en groots, zowel muzikaal als emotioneel. Moss is zeker niet gestopt met experimenteren, maar het wordt veel subtieler gebruikt. “Strike” bevat niet alleen uptempo liedjes maar ook een paar rustige songs waarbij het publiek wel een traantje weg kan gaan pinken.

Nouveau Vélo is de supportact van dit concert. Zij brachten dit jaar het nieuwe album “Reflection” uit. Net als het debuutalbum en eerder uitgebrachte ep’s staat deze plaat vol met ongrijpbare maar sterke nummers. Bij Nouveau Vélo ontstaat een waterval aan strakke liedjes door nerveuze gitaar, jungledrums, bekende elementen en gedreven zang.

De zaal opent op 20 oktober om 20:30 uur. Tickets zijn verkrijgbaar voor €16,50 via de website van Gebouw-T, www.gebouw-t.nl.